Šta trendseterke nose u Rusiji? - BIGportal.ba
Magazin Moda

Šta trendseterke nose u Rusiji?

Dani mode u najvećim modnim metropolama Parizu, New Yorku, Londonu i Milanu odavno su završili no to ne znači da je došao kraj modnim nedjeljama.

Na repertoaru je tako proteklog vikenda bio Vikend mode u Moskvi, a kao što to obično biva, odjevne kombinacije modnih insidera zabilježili su mnogobrojni street style fotografi koji su vrebali upečatljive stylinge.

Možda ste se pitali šta se ovih dana nosi na moskovskim ulicama, a možda vam to pitanje nikada nije niti palo na pamet. Kako bilo, nama su street style fotografije s Nedjelje mode u najvećem ruskom gradu itekako privukle pažnju. Toliko da smo se zapitali zašto ruske trendeseterke ne viđamo češće na društvenim mrežama.

Ako čak i samo na brzinu skenirate fotografije zabilježene na ulicama Moskve, biće vam jasno da se radi o poprilično nekonvencionalnim modnim odabirima. Ruski su trendseteri, naime, poprilično odvažni i spremni na modno eksperimentiranje, pomicanje granica i šokiranje.

Slojevi odjeće, gigantske, predimenzionirane jakne, ružičasti total lookovi, neobični modni dodaci, mnogo ležernog streetweara, ali i pokoje super elegantno i glamurozno izdanje…

Sve je to prošetalo ulicama Moskve tokom nedjelja mode kada modno osviješteni posjetioci iz svojih garderoba na sunce izvade svoje najbolje odjevne kombinacije. Čini se kako su ove sezone itekako uspjeli privući pažnju modnih medija van ruskih granica, a nama je zbog toga nekako posebno drago. Nadamo se da ćemo odsad ruski street style viđati nešto češće.

Elle.hr

Danas objavljeno

Nekoliko prednosti odrastanja djece uz kućne ljubimce

Vanja A

Otac princeze Charlene progovorio o njenom zdravstvenom stanju

Vanja A

Tinejdžer tužio auto školu jer je pao na vozačkom ispitu!

Vanja A

Ostavite komentar