Šta teret iz prikolice može da uradi prilikom sudara? - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Šta teret iz prikolice može da uradi prilikom sudara?

Jedan Suzuki Wagon R, koji je vukao prikolicu na kojoj se nalazio pianino, bio je podvrgnut testu sa ciljem da se pokaže šta se događa kada automobil koji na taj način prevozi teret, udari u vertikalnu prepreku.

Krećući se brzinom do 57,5 km/h, automobil je udario u vertikalni betonski blok. Za volanom se nalazila lutka koja je predstavljala vozača.

Ukupna težina prikolice (265 kg) zakačene za vozilo i klavira na njoj (238 kg), iznosila je 503 kilograma.

Posljedice udarca automobila u betonski blok bile su: aktiviranje vozačkog i suvozačkog vazdušnog jastuka, prednji i zadnji dio karoserije teško deformisani, zadnje sjedište izbačeno iz ležišta usljed udara klavira u zadnji dio automobila, donji dio tijela “vozača” ostao je zaglavljen u zaglavljen u “zgužvanom” prednjem dijelu vozila, sudeći prema položaju sedišta udarac bi predstaljao ozbilja rizik od povrede da je u automobilu bilo više putnika, prikolica se otkačila i, takođe, veoma deformisala usljed sudara, prenosi “Telegraf.rs”.

Cilj ovakvih testova je da upozoravaju vozače da uvijek moraju da budu veoma oprezni, naročito kada prevoze dodatni teret, i da dobro gledaju šta se nalazi ispred njih. Da imaju na umu da svaki mogući udes ugoržava kako njih same, tako i sve ostale vozače koji se u tom trenutku nađu u neposrednoj blizini.

Nezavisne

Danas objavljeno

Sintetičko gorivo (ni)je rješenje: Do 2035. biće ga dovoljno za samo 2% vozila u Evropi

Vanja A

Novi električni Hyundai prelazi 614 km sa jednim punjenjem

Vanja A

Petina električnih automobila prodatih u Evropi sklopljena u Kini

Vanja A

Ostavite komentar