5. Augusta 2022.

Šta sve donosi OxygenOS 13?

Big Portal

Međutim, poslednje verzije su donele veće sličnosti sa ColorOS, što nije bilo po meri svima. Sada, portal 9to5Google prenosi detalje o najnovijoj trinaestoj verziji OxygenOS. 

Bitne funkcionalnosti 

Finalna verzija Android 13 operativnog sistema samo što nije stigla na Google Pixel telefone, pa je red da se i ostali proizvođači telefona, zajedno sa svojim operativnim sistemima, pripreme za novu distribuciju. Nakon predstavljanja svog novog mobilnog uređaja, OnePlus 10T, ova kompanija predstavila je i novu verziju svog korisničkog interfejsa baziranog upravo na Android 13 – OxygenOS13.

OxygenOS_13_2.jpg

Neka od najvećih unapređenja koje ovaj sistem donosi su: 

  • Integracija Spotify i Bitmoji u Always-on displej 
  • AI System Booster koji upotrebljava veštačku inteligenciju kako bi poboljšao performanse sistema 
  • Sidebar Toolbox – liniju sa alatkama sa strane sistema koja sadrži neke od vaših najbitnijih aplikacija za olakšan i ubrzan pristup 
  • Unapređenja za Hyperboost Gaming Engine namenjen onima koji na telefonu vole da se igrjau 
  • Podrška za Spatial Audio 

Novi dizajn 

Međutim, izgleda da je najveća promena koju je doživeo OxygenOS u svojoj trinaestoj verziji vezana upravo za njegov dizajn koji čelnici ove kompanije nazivaju “aquamorphic”, dakle, baziran na principima prirode, najpre vode, što je okarakterisano narandžastim i plavim detaljima prisutnim u celokupnom korisničkom interfejsu. 

Ali, OxygenOS sve više postaje ColorOS, što je u direktnoj suprotnosti sa onim što je ovaj korisnički interfejs trebalo da bude. Ova sličnost najprimetnija je kada prstom prevučete sa vrha ekrana i pristupite sekciji za brzo podešavanje vašeg telefona, što je segment koji je skoro pa identičan onom koji smo videli na ColorOS 13 pre nekih mesec dana. 

OxygenOS_13_1.jpg

A sve ovo je u potpunoj suprotnosti sa onime što je kompanija OnePlus isticala tokom februara tekuće godine kada su tvrdili kako se ova dva korisnička okruženja baziraju na istoj osnovi, ali kako je OxygenOS zamišljen da bude mnogo bliži čistom Android iskustvu za korisnike koji preferiraju takav interfejs. 

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare