Šta sve Apple sprema za jesen? - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Šta sve Apple sprema za jesen?

Kao što je to običaj u ovo vrijeme, pristižu nove glasine o dolazećim uređajima kompanije Apple, koji će po ustaljenom obrascu biti predstavljeni tokom septembra.

I ove jeseni nas čekaju novi telefoni, ovaj put sa nešto drugačijom nomenklaturom, kao i osveženi iPad i iPad Pro tableti, te veći, 16-inčni MacBook Pro. Novi iPhone telefoni će imati tri kamere (osim najpristupačnijeg modela). Osim toga, sada znamo za još nekoliko značajnih noviteta.

Novi iPhone telefoni će podržavati reverse wireless charging, odnosno moći će da pune baterije drugih bežičnih uređaja. Tu je i unapređeni Face ID senzor sa još širim uglovima, piše Engadget.

Što se kamera tiče, Pro modeli će imati tri kamere, i kombinovaće standardan, ultra-širokougaon senzor, kao i telefoto senzor. Očekuje se da će ove kamere nuditi veće rezolucije nego do sada, ali i da će biti efikasnije u uslovima slabog osvetljenja.

Naslednik iPhone XR telefona će nositi oznaku “11”, dok će naslednici XS i XS Max telefona nositi sufiks Pro. Takođe, iPhone 11, uskoro najjeftiniji u ponudi kompanije Apple, će za razliku od iPhone XR modela imati dve kamere (XR je imao jednu).

Foto: GettyImages / Eric Thayer

Očekuje se da će telefoni zadržati dosadašnji dizajn i da će uglavnom izgledati identično, sa razlikom u vidu kamera modula, koji je povećan da bi prihvatio tri senzora. Veće promene u tom pogledu se očekuju tek u modelima za 2020. godinu, kada se očekuje unapređeni dizajn, 5G podrška i zadnje 3D kamere, prenosi PC Press.

Što se tableta tiče, nakon osvežavanja iPad Air i iPad Mini tableta početkom godine, Apple bi trebao da uveća dijagonalu osnovnog iPad tableta na 10,2 inča. Istovremeno, iPad Pro modeli će dobiti unapređenja brzine čipova, ali i kamera. Očekuju se još tanje ivice oko ekrana.

Slično se očekuje i kod laptopova, gde će biti predstavljen 16-inčni MacBook Pro. Prema najavama, on će biti identične veličine kao trenutni 15-inčni modeli, tako da se očekuje da će i ovde uslediti istanjivanje okvira.

Danas objavljeno

Nove informacije o čipsetu otkrivaju ključne specifikacije Samsung Galaxy S22 uređaja

Vanja A

Igra PUBG: New State stiže 11. novembra na iOS i Android

Vanja A

Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC konačno dostupan u Evropi, zvanično

Vanja A

Ostavite komentar