Šta se dogodilo s najpopularnijim pjevačicama iz osamdesetih - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Šta se dogodilo s najpopularnijim pjevačicama iz osamdesetih

Mnoge od njih su se povuke iz javnog života.

Osamdesete godine dvadesetog veka su bez sumnje bile jedna od najznačajnijih decenija za istoriju muzike i to posebno za pevačice. Talentovane umetnice tog vremena bile su pravi inovatori i u tom periodu zabeležen je prvi ženski nastup na MTV-iju.

Mnoge od njih su nagrađene prestižnom nagradom Gremi, napravile su neke od najvećih hitova svih vremena. Neke od njih su se povukle iz javnog života, druge pokatkad nastupaju, pa se pitamo – gde su najveće zvezde te decenije sada?

Kim Vajld

Poznata je kao “nastarije dete rokenrola”, muzikom je počela da se bavi kada je imala samo 21 godinu. Ona drži rekord kao najcenjenija britanska solo izvođačica. I brojni drugi umetnici izvodili su obrade njenih pesama u različitim verzijama, od popa, roka, dens muzike, pa do metal verzija. Poslednji studijski album “Here Come the Aliens” objavila je 2018. godine, i to je ujedno bio njen 14. album u karijeri.

Belinda Кarlajl

Belinda Кarlajla je pevačica koja je stekla svetsku slavu kao članica ženske rok grupe “The Go-Go’s”. Ova grupa je jedan od najuspešnijih ženskih bendova svih vremena i prva grupa čiji su članovi pisali svoje pesme i svirali svoje instrumente. Grupa je prodala više od 7 miliona albuma za samo tri godine, a posle raspada grupe 1985. Belinda je započela uspešnu solo karijeru hitovima “Mad About You”, “Heaven Is a Place on Earth”, “I Get Weak”, “Circle in the Sand”, “Leave a Light On”, “Summer Rain”. Ove pesme su postigle veliki uspeh u svetu. Njena autobiografija “Nezapečaćene usne” je objavljena 2010. i dostigla je mesto broj 27 na listi najprodavanijih knjiga lista “Njujork tajms”, dok je sledeće godine dobila i zvezdu na Holivudskom bulevaru slavnih.

Kejt Buš

Pesma “Wuthering Heights” ju je proslavila. Ova engleska kantautorka se smatra jednom od najuspešnijih engleskih pevačica poslednjih 30 godina. Kao uzor pominju je Bjork, Lili Alen, Kejt Neš. Početkom devedesetih godina ona se povukla iz javnog života, posvetila se porodici, ali s vremena na vreme snima pesme i učestvuje na festivalima širom sveta.

Glorija Estefan

Kubansko-američka pevačica i glumica nazvana je kraljicom latino popa. Osvojila je 7 nagrada Gremi. Glorija sa svojim bendom je preživela saobraćajnu nezgodu 1990. godine i povredu kičme. Srećom, pevačica je preživela, oporavila se i nastavila da peva i održava koncerte.

Pet Benatar

Ovaj mecosopran je četvorostruki dobitnik Gremija, a svi je znamo po pesmi “Love Is a Battlefield”. Bila je među prvim ženama koja je nastupila na MTV-ju. I dalje se bavi muzikom, svira peva i producira na Novom Zelandu, a u slobodno vreme bavi se pisanjem.

Debi Hari

Tek u tridesetim, što je za pop standarde prilično kasno, postala je zvezda, a kao devojka radila je za BBC u Njujorku, izlazila sa Endijem Vorholom i formirala grupu “Blondi” i svi još uvek pevušimo hitove “One Way or Another”, “The Tide is High”. I dalje radi, piše, nastupa. “Ne znam koliko ću još dugo moći da radim, ali uživam u tome. To je moj život i ljudi još žele da me vide. Ja sam stvarno imala puno sreće. I čini mi se da sam sve više svesna toga.” Danas živi u Nju Džersiju i ima četiri kućna ljubimca.

Madona

Pesme “Like a Virgin”, “Material Girl”, Over and Over”, “Into the Groove”, “Dress You Up”, “Papa Don’t Preach” su definitivno obeležile osamdesete, a ovu damu ne treba posebno predstavljati – smatra se kraljicom popa, jednom od najuticajnijih žena na svetu i najuspešnjijom izvođačicom svih vremena. Brojni hitovi, ekscentrični nastupi, provokativni spotovi obeležili su njenu karijeru, koja još uvek uspešno traje. Danas je u žiži interesovanja zbog plastičnih operacija kojima je deformisala lice.

Danas objavljeno

Monasi na metamfetaminima, čitavo bratstvo raščinjeno zbog droge

Vanja A

Policajka Helena suspendovana kad su šefovi saznali da ima nalog na OnlyFans

Vanja A

Sastav “Metalika” najavio album “72 Seasons” i svjetsku turneju

Vanja A

Ostavite komentar