27. Februara 2022.

Šta se dešava sa automobilima koji se ne prodaju?

Big Portal

Kuda svi idu kada dođe vreme da se napravi mesta za najnovije modele? Zastupnici ih ne poklanjaju. Stvari su malo komplikovanije od toga.

Autokuće su franšize. To znači da kupuju nove automobile od proizvođača i prodaju ih po višoj ceni da bi ostvarili profit. Zato, nakon što zastupnik kupi te automobile, oni im pripadaju. Ne mogu tek tako da ih neprodate pošalju nazad proizvođaču na kraju godine, piše Jutarnji.hr. Da bi zaradili, moraju da privuku kupce da ih kupe. Ovo su trikovi koje prodavci automobila koriste.

Premeste ih na drugo tržište

Postoji nekoliko opcija za zastupnike kada se njihovi automobili ne prodaju. Oni mogu da pošalju neprodate automobile na drugo tržište gde bi određeni model mogao da bude tražen. ‘Primera radi, veći Toyotin zastupnik s Toyotinim pickupom može da ga zameni s malim gradskim Toyotinim zastupnikom kome je potreban.

Prodaju ih na aukcijama

Automobili se mogu prodati i na javnim aukcijama. Prilikom toga deo cene ide aukcijskoj kući, što znači da zastupnik gubi mnogo novca. Druga mogućnost je korišćenje tih automobila kao zamenskih kad ljudi dovoze svoje na servis.

Snižavanje cene

Konačna opcija je snižavanje cena. Na kraju modelske godine, proizvođači automobila i zastupnici žele da se reše “inventara” da se stariji automobili ne bi “takmičili” s novijim modelima.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare