Šta se dešava kada stari FIAT Uno udari u novi BMW - BIGportal.ba
Auto-moto

Šta se dešava kada stari FIAT Uno udari u novi BMW

Iako su mnogim vozačima sa malim budžetom privlačni zbog niske cijene, stari automobili imaju jednu veliku manu – lošu bezbjednost. To najbolje pokazuje ovaj video.

Stariji automobili su mnogima privlačni i zbog jednostavnog i jeftinog održavanja, dok su nekima interesantni iz nostalgičnih razloga. Ali svi znamo da nisu dovoljno bezbjedni.

Posljednjih dvadesetak godina automobili su drastično napredovali na polju bezbjednosti. Ako odemo dalje u prošlost, ta razlika postaje još očiglednija. Posebno kada se sudare modeli različitih klasa i godišta.

Upravo to pokazuje ovaj test sudara, u kome je “žrtvovan” mali gradski automobil iz 1980-ih, nekada vrlo popularni FIAT Uno.

Uno je imao zaista težak zadatak. U svrhu testa, naletio je brzinom od 90,5 km/h na zadnji dio policijskog BMW-a Serije 5 novije generacije. BMW je osim test lutki imao i 210 kg tereta u prtljažniku.

FIAT Uno, nekadašnji “Evropski auto godine”, u sudaru je prošao uz velike deformacije, ali pritom možda i bolje od jednog svojeg mlađeg brata, modela Seicento koji je u testu sudara razočarao još 2010. godine.

A što se tiče BMW-a, glavninu energije sudara preuzeo je zadnji branik pa se od udarca nije razbilo ni zadnje staklo.

B92

Danas objavljeno

Renault Arkana bilježi odlične prodajne rezultate

Vanja A

Nova generacija Mazde MX-5 neće biti „električna“

Vanja A

Toyota vjeruje u različite pogonske solucije ne striktno u jednu

Vanja A

Ostavite komentar