Šta sanjaju stanovnici Londona tokom pandemije koronavirusa, uskoro će se otkriti u muzeju - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Šta sanjaju stanovnici Londona tokom pandemije koronavirusa, uskoro će se otkriti u muzeju

Muzej u Londonu pokrenuo je novi projekat pod nazivom „Čuvari sna“ sa ciljem da budućim generacijama pruži emocionalnu i ličnu priču o pandemiji koronavirusa. Muzej u Londonu koji sarađuje sa Muzejem snova na zapadnom univerzitetu u Kanadi, traži od sugrađana da se obrate zaposlenima u muzeju i podele snove koje su proživeli dok je Kovid-19 osvajao svet.

Londonski muzej najavio je projekat sakupljanja snova stanovnika Londona tokom pandemije koje će da uvrsti u kolekciju dokumenata koji se čuvaju, a opisuju kako je koronavirus uticao na ljude.

Iz muzeja su naveli da je prisustvo koronavirusa promenilo snove građana kao i način kako sanjamo i kako spavamo.

Projekat, nazvan „Čuvari snova“, nastojaće da prikupi usmene zapise snevača. Takođe će istražiti kako snovi mogu da pruže sliku o mentalnom zdravlju i načinima suočavanja sa spoljnim stresovima, posebno u kriznim vremenima.

„Spavanje je jedna od prvih stvari koje su se promenile i poremetile odmah po proglašavanju pandemije koronavirusa. Želim da zabeležim način na koji je pandemija uticala na našu svest i podsvest“, istakla je kustoskinja Fotejni Aravani.

Tim muzeja prikupljaće snove od marta 2020. godine do 15. januara 2021.godine. Svi koji su zainteresovani svoje snove mogu da dostave muzeju u audio, video ili pisanom formatu.

„Snovi stanovnika Londona prikupljeni tokom pandemije biće vredan izvor za istoričare, naučnike i umetnike, koje zanima kako je pandemija uticala na budne misli i na najdublja iskustva vezana za snove i noćne more“, istakao je profesor psihologije Valdar Norejka sa Univerziteta „Kvin Meri“.

Izvor: RTS

Danas objavljeno

Glumac “raspametio” ženski pol, a malo se “zamjerio” muškom

Zeljka

Otkrivanje tijela nije tabu tema: “Volim da izgledam seksi”

Zeljka

Aktivisti moraju da plate štetu za uništavanje slike u Londonu

Zeljka

Ostavite komentar