Šta radi Amazon: Nedopustive vulgarnosti i mešanje zastava - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Šta radi Amazon: Nedopustive vulgarnosti i mešanje zastava

Amazon je prošle nedelje otvorio online prodavnicu u Švedskoj. To je njihova prva radnja u nordijskim zemljama, pa stanovnici tog regiona više neće morati da naručuju proizvode iz Velike Britanije ili Nemačke.

Ipak, nekoliko neshvatljivih propusta se desilo već na početku “nordijskog života” Amazona.

Od kompanije koja je svetski poznata, očekivalo bi se bar da znaju kako izgleda zastava države u kojoj su upravo pokrenuli poslovanje. Naime, prilikom odabira lokacije, pored imena zemalja uvek stoje zastave, a pored imena Švedska stajala je – zastava Argentine.

Nakon upozorenja brojnih korisnika, Amazon je promenio zastavu, pa su Šveđani dobili svoju zastavu pored imena svoje države, ali ne i objašnjenje zašto je došlo do greške.

Zastave nisu bile jedini problem za Amazon u Švedskoj. Čini se da su zaposleni hteli malo da ubrzaju proces prevoda na švedski jezik, pa su se u većini slučajeva oslonili na veštačku inteligenciju.

Ovo je, bar donekle, rešilo stvar oko prevođenja. Međutim, i tu je bilo nedopustivih (mada možda komičnih) grešaka. Tako se desilo da je “pussy”, odnosno majica na kojoj se nalazi mačka, prevedena kao ženski polni organ, a “little duck” je prevedeno kao muški.

Nakon što je internet bio preplavljen ovim i sličnim primerima, iz Amazona su se zahvalili svima koji su ukazali na greške u prevodu pomogli da se unapredi iskustvo korisnika.

Danas objavljeno

Novi udar na Facebook: “Bitnije im je da zarade novac”

Vanja A

Intel Xe-HPG Arc Alchemist grafičke karte bi mogle biti u cjenovnom rasponu od 650 do 825 dolara

Vanja A

Redmi Note 11 Pro 5G će imati AMOLED displej sa 120Hz osvježavanjem

V.R.

Ostavite komentar