Šta rade ruski specijalci na nebu iznad Hrvatske? - BIGportal.ba
Region Vijesti

Šta rade ruski specijalci na nebu iznad Hrvatske?

 Ruski specijalisti će uskoro obaviti posmatrački let iznad teritorije Hrvatske u okviru Sporazuma o otvorenom nebu. “Let će biti izveden u ruskom avionu AN-30B iznad teritorije Hrvatske sa zagrebačkog aerodroma. Maksimalni domet leta će biti 1.300 kilometara”, saopštio je list Oružanih snaga Rusije “Crvena zvezda”, a prenosi Sputnjik. Ruski izviđački avion…

 Ruski specijalisti će uskoro obaviti posmatrački let iznad teritorije Hrvatske u okviru Sporazuma o otvorenom nebu.

“Let će biti izveden u ruskom avionu AN-30B iznad teritorije Hrvatske sa zagrebačkog aerodroma. Maksimalni domet leta će biti 1.300 kilometara”, saopštio je list Oružanih snaga Rusije “Crvena zvezda”, a prenosi Sputnjik.

Ruski izviđački avion će letjeti po dogovorenoj putanji, a u njemu će se takođe nalaziti i hrvatski stručnjaci. Oni će pratiti redoslijed primjene opreme za nadzor i poštovanje odredbi predviđenih sporazumom.

Drugi let u okviru Sporazuma o otvorenom nebu vršiće zajednička misija Italije, Mađarske i Finske. Mađarski izvišđački avion An-26 će izvršiti izviđački let iznad teritorije Rusije i Belorusije sa aerodroma Kubinka. Ruski specijalisti će takođe biti u avionu An-26. Datumi letova se ne navode.

Danas objavljeno

Zatvorena osnovna škola u Podgorici zbog šuge

M.

Presreo mladića, potom ga teško povrijedio

M.

Od jutros Srbija je ispred SAD

M.

Ostavite komentar