Šta pamtite iz Counter Strike video-igara? - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Šta pamtite iz Counter Strike video-igara?

Prošlo je 20 godina od izlaska prve Counter Strike video-igre. Ova franšiza je, kroz razna izdanja, definisala žanr “pucačina”.

Zanimljivo je da CS nije odmah nastao kao samostalna igra, već je bio kreiran kao mod za Half-Life. Njegovi kreatori su Min Li i Džes Klif koji su dosta vremena uložili kako bi od Valveove avanture kreirali klasičnu borbu između terorista i kontraterorista.

Counter Strike je kao mod privukao dosta pažnje pošto je još u beta fazi postao tada najigranija multiplejer video-igra. To je svakako privuklo pažnju same kompanije Valve. Zato se 2000. godine ova pucačina pojavila u dve verzije, i to kao puni mod za Half-Life i kao samostalna video-igra.

Ta verzija je bila još bogatija od ranijih beta faza, sa novim mapama, oružjem i sličnim dodacima, prenosi play.co.rs.

Naravno, svi mi više pamtimo čuveni CS 1.6 koji je i dalje izuzetno aktivan i ima ogroman broj igrača, pogotovu na našim prostorima. Posle kultne “kanterice” stigao je Source, a sada je i dalje aktuelan CS:GO, koji je izašao 2012. godine.

Zanimljivo je da se srž gejmpleja nije značajno promenila od originalne video-igre. Milioni igrača se i dalje nadmeću u na mapama presvučenim u novo odelo, sa praktično nepromenjenim modovima poput ekstrakcije taoca, sprečavanja detonacije bombe i sličnih.

Zahvaljujući velikoj zajednici igrača, tokom dve decenije je kreiran veliki broj popularnih modova, kao što su surf, gungame i slični.

Koja je vaša omiljena uspomena iz ove franšize? Da li je i dalje igrate? Pišite nam u komentarima.

Danas objavljeno

Zaboravite na privatnost – kamere novih telefona će vas stalno snimati

Vanja A

Predstavljen Snapdragon G3x Gen 1 čipset za ručne konzole, Razer pomaže u kreiranju kompleta za programere

Vanja A

Microsoft testira nekoliko načina za poboljšanje Start menija u operativnom sistemu Windows 11

Vanja A

Ostavite komentar