25. Marta 2021.

Šta nas očekuje u periodu punog mjeseca u Vagi 28. marta?

Big Portal

Martovski pun super mjesec u Vagi pita nas da li postavljamo dobro prioritete, stavljamo li sebe i svoje potrebe na prvo mjesto ili potrebe drugih. Svaka veza bilo da je prijateljska, ljubavna ili poslovna, otkriva ko smo i gdje smo u životu. Vanjski sukob samo odražava unutrašnji sukob, zapamtite to! Dakle fokus ovog punog super mjeseca su odnosi sa drugim ljudima!

Instagram / @morysetta

Zdravlje naših odnosa svodi se na dobru komunikaciju. Vaga takođe govori o zajedništvu i harmoniji. Ljubav i zajednica zaboravljeni su otkucaji čovječanstva, zakopani ispod brda pametnih telefona i društvenih medija i privatnih domova zazidanih od ostatka svijeta. Čak i prije pandemije, socijalna i emocionalna inteligencija, postajale su sve rjeđe.

Razmislite kakve razgovore vodite i s kim? Kako se naša istina produbljuje, moramo otpustiti određene stvari, da bismo ostali usklađeni. Razmislite o svojim mislima i uvjerenjima. Nazovite stvari pravim imenom i onda preduzmite akciju. U isto vrijeme vježbajte praštanje, otpuštanje. Ovo je osjetljiva ravnoteža klackalice Ovan-Vaga.

Psihička i fizička energija značajno se povećava pri svakom punom mjesecu. Emocije i intuicija će biti pojačani. Puni mjeseci tokom sezone Ovna obično su ljutiti, impulsivni, frustrirajući, tvrdoglavi, nestrpljivi i nemirni. Čini se da ništa ne dolazi dovoljno brzo, kako biste vi to htjeli. Takođe ćemo vjerojatno pretjerati u svemu. To je još istinitije s obzirom na to da će ovaj pun super mjesec stvoriti tačnu opoziciju Hironu i Veneri u Ovnu. Sunce, Hiron i Venera biće u uskom stelijumu. Budite mirni, staloženi i pripazite na međuljudske odnose, svađe i rasprave.

Foto: instagram.com/morysetta

Pun mjesec se javlja u nedjelju, 28. marta, kada Sunce u Ovnu stvara opoziciju sa Mjesecom u Vagi. Vrijeme je kulminacije i obećanja da će se ispuniti, nešto započeto, stvoreno, nešto što ste sebi zacrtali kao cilj, neko posijano sjeme, neka ideja nastala tokom mladog mjeseca početkom marta. Pun mjesec je kulminacija ili završetak tog procesa.

Polaritet Ovan-Vaga je osa odnosa, gdje Ovan predstavlja “sebe”, a Vaga predstavlja “drugo”. Tamo gdje se Ovan bavi samopotvrđivanjem, Vaga je sklonija kompromisu. Uz mjesec u Vagi, posebno smo svjesni svoje potrebe za vezama i svega što dolazi uz njihovo održavanje – kompromis, pregovaranje, ljubaznost i balans.

Ovaj pun mjesec nas podstiče da uspostavimo ravnotežu između zadovoljavanja vlastitih potreba i udovoljavanja potrebama drugih, te između nezavisnosti ili samostalnosti i ovisnosti ili druženja. Mjesec u Vagi je diplomatski, fokusiran na jednakost i pravičnost. Sunce u Ovnu s druge strane cijeni autentičnost i nezavisnost. Pun mjesec osvjetljava ovaj sukob između nezavisnosti i zajedništva.

Vjerojatno ćemo u ovom periodu punog mjeseca, doživjeti otkrića o svojoj nezavisnosti, autotentičnosti, svojim potrebama, ali i potrebi za drugima, zajedništvu i partnerstvima. Mogu vam biti korisne interakcije sa nadređenima ili sa starijim ili iskusnijim ljudima, a rezultat toga može biti dobrobit za vas lično, savjet starije, iskusnije osobe od koje možemo nešto naučiti.

Međutim, pun super mjesec u Vagi donosi i neke prelijepe, snažne energije za iscjeljenje, zaštitu, ozdravljenje, balans i harmoniju. Puni su mjeseci uvijek doba oslobađanja, a kako je ovo prvi pun super mjesec u ovoj 2021. godini, ovo je možda prlika da se prirodno oslobodimo prošlosti. Period punog mjeseca nas podržava, da se oslobodimo svega onoga što više ne trebamo i stvorimo prostor za nove energije.

Energija Vage ovog punog mjeseca takođe nas podržava u pronalaženju balansa između starog stanja, onoga što je nekada bilo, novog stanja i onoga što bi moglo biti u budućnosti. Da li smo sposobni zacijeliti svoje rane iz prošlosti? Da li smo spremni da se inspirišemo za nove promjene i da zakoračimo u budućnost bez tereta prošlosti? Da li smo spremni da oprostimo, otpustimo emotivne terete i da odbacimo stvari, situacije i ljude koji nas sputavaju na našem putu ka boljoj budućnosti? To su pitanja koja trebamo sebi postaviti u ovom periodu punog mjeseca u Vagi, koji se odnosi na naše međuljudske odnose svih vrsta.

Instagram: emoji_of_a_wave

Hiron je trenutno u Ovnu, podsjećajući nas da ovo nije vrijeme za lizanje rana, već da dopustimo ranama, da nam posluže kao gorivo, moć i snaga, koja će nam pomoći da se uzdignemo u svog unutrašnjeg ratnika koji želi promjene. Savršeni smo takvi, kakvi jesmo; zaslužujemo da budemo prihvaćeni takvi, kakvi jesmo.

Druga kosmička konfiguracija koja zaslađuje ovaj pun mjesec je poravnanje Velikog trigona između Mjeseca, Marsa i Saturna. Ove tri planete činiće savršen trigon za koji se kaže da donosi zaštitu, sklad i lakoću. Mars i Saturn u kombinaciji sa punim mjesecom u Vagi nude nam motivaciju, predanost, dugovječnost i snagu volje da prebrodimo sve poteškoće. Kombinacija Marsa, Saturna i Mjeseca takođe ukazuje na nagrade nakon napornog rada. Vjerojatno će vaši napori biti nagrađeni i možda ćete otkriti da se projekti i ciljevi na kojima ste radili razvijaju i cvjetaju u novom sjaju. Zamislite ovaj martovski pun super mjesec kao vrijeme za proslavu svega što ste postigli i što ste postali.

Ultra.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare