U zavisnosti od načina konzumiranja hrane i ponašanja za stolom, psiholozi su objasnili šest tipova ličnosti.
Načini jela i karakter
Sporo jedete
Vi ste strpljiva osoba, imate mnogo poštovanja prema drugim ljudima, i znate da uživate u životu. Vaša mana je uopštena usporenost, naročito u poslu. Kada bi trebalo da brzo donesete neku odluku, „parališete“ se!
Brzo jedete
Vi znate da obavljate više stvari u isto vrijeme, nikada ne propuštate rokove i uglavnom unaprijed znate kako ćete postupiti u nekoj situaciji.
Vaša mana je sklonost ka nadmetanju, zbog koje ponekad i propustite važne trenutke u životu.
Servirate kao u restoranu
Ljudi kojima je važnije kako im hrana izgleda, nego da li je ukusna, važe za organizovane i vrijedne. Kuća im je vjerovatno besprekorno čista, a sve stvari poređane azbučnim redom!
Njihova mana je to što su ponekad drugima naporni, zbog tih visokih „standarda“.
Izbirljivi ste
Izbirljivci su ljudi koji u hrani, ali i u životu, odbijaju da izađu iz zone komfora. Ako ste osoba koja stalno ima neke zamjerke na hranu, ne jede ovo ili ono – a nemate neku alergiju ili sličan problem – znajte da je vaša mana strah od neuspjeha.
Mljackate ili pričate punim usta
Ljudi koji glasno jedu su ekstrovertni, prijateljski nastrojeni i puni samopouzdanja. Njih bukvalno ne zanima šta drugi misle!
Iako ih nekada okolina gleda kao nevaspitane, oni samo pokušavaju da uživaju u životu. Jedina mana im je što su previše otvoreni prema ljudima zbog čega njihovo povjerenje može da bude iznevjereno.