Šta muškarce privlači na ženama? Nauka objasnila - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Šta muškarce privlači na ženama? Nauka objasnila

Naučnici su istraživali da li se muškarcima više sviđaju punije ili mršavije žene i da li boja kose i odeća koju devojke nose utiču na privlačnost i došli su do zanimljivih podataka.

Naučnici su pregledali čitav niz studija kako bi utvrdili generalne karakteristike privlačnosti žena.

Prema njima, ovo su konkretne stvari koje većina muškaraca smatra privlačnima, a kad muškarac “odmerava” ženu, on pritom nesvesno radi ono što naučnici nazivaju “procenom podobnosti za reprodukciju”, koja je evolucijski uslovljena.

1. Odnos stuka i kukova

Većina ljudi je, u zapadnjačkim istraživanjima o debljini partnera, izjavila kako preferira one normalne težine. Međutim, studije iz drugih krajeva sveta upozoravaju kako na pojam idealnog partnera najviše utiče okolina. Tako se u siromašnijim zemljama žena bujnije građe smatra zdravom i plodnom, a time i seksepilnom.

Generalno, muškarcima su idealne žene koje imaju odnos struka i kukova 0,7 ili 0,8. Računa se tako da podelite obim struka sa obimom kukova. Kako se obim smanjuje, prirodno ili stezanjem korseta, požuda se povećava.

2. Veličina grudi nije presudna

Kad su grudi u pitanju, studije tvrde da je reč o individualnom odabiru temeljenom na kulturi i ukusu. Nisu presudne u odabiru niti upućuju na plodnost i zdravlje. Prema istraživanju, kod odabira “idealne veličine”, najbolje prolaze one srednje – odnosno C korpe.

Osim toga, većina muškaraca ističe kako im je od same veličine važnije da one deluju “ponosno”, odnosno da stoje visoko, jer im to ukazuje na mladost povezanu sa plodnošću.

3. Šminka da, ali ne ovakva!


Iako većina muškaraca tvrdi da vole kada žene ne nose šminku jer tada deluju prirodnije, prema jednom istraživanju, našminkane žene pre će privući pažnju muškarca. To se odnosi samo na određenu vrstu šminke. Žene koje nose “tamniju” šminku manje privlače pažnju muškaraca pa ih muškarci manje zovu na sastanke. U stvari je muškarcima privlačna “neutralna i prirodna” šminka.

Foto: Shutterstock/Nejron Photo

4. Prosečno je i lepo

Kao što studija sugeriše, više volimo izgled koji nam deluje prosečnije. To može da ima različita objašnjenja: ili ga povezujemo sa biološkim prednostima poput dobrih gena, ili mozak jednostavno preferira više tipična lica.

5. Visok glas

Ako imaš visok glas, već si privlačnija od mnogih drugih žena. Studije pokazuju da se žene s dubljim glasom smatraju i manje privlačnima, odnosno visok glas se čini ženstvenijim, pa samim time i više seksi.

6. Zdrava kosa


Duga i sjajna kosa zdravog sjaja, muškarcima ostavlja utisak o dobrom zdravlju žene. Naravno, to je genetski uslovljeno, ali na to može da se utiče. Preterano farbanje i razni hemijski tretmani mogu da unište unište bujnost kose i njen zdravi sjaj. Boja, pokazuju istraživanja, tu nema presudnu ulogu, ali zanimljivo je kako muškarce obično najviše privlače žene čija boja kose liči na boju kose njihove majke.

7. Crvena boja

Sve više istraživanja pokazalo je kako žene vrlo često daju signale o tome kako se osećaju i šta žele bojom svoje odeće, a crvena boja odeće jasno i glasno šalje poruku “želim seks”.

Naučnici su takođe otkrili kako žene u vreme ovulacije imaju tendenciju da nose odeću crvene ili roze boje kako bi privukle muškarce.

8. Osmeh

Širok i iskren ženski osmeh privlači muškarce koji u njemu vide pozitivan signal za prilaženje i započinjanje razgovora, a žene sa smislom za humor i zaraznim osmehom imaju puno više uspeha kod muškaraca od ukočenih ili namrgođenih žena. Osim toga, osmehom se otkrivaju i zubi, čija boja i stanje upućuje i na opšte zdravstveno stanje.

Danas objavljeno

Adel čuva ispljunutu žvaku slavne pjevačice

Vanja A

Kraljica Elizabeta se vratila radnim obavezama

Vanja A

Hju Džekman dijeli dirljivu uspomenu sa svojom bakom

Vanja A

Ostavite komentar