4. Juna 2022.

Šta krije unutrašnjost jezivog italijanskog “ostrva duhova” na kojem je stradalo 160.000 ljudi?

Big Portal

Na napuštenom “ostrvu duhova” umrlo je 160.000 ljudi, a nalazio se i azil u kome su mučeni pacijenti.

Plave vode prskaju plaže, a bujno lišće obavija podnožje centralnog tornja crkve koji se nalazi na obali. Međutim, malo dalje u unutrašnjosti otkrićete srednjovekovne krovove koji su se urušili u davno napuštene bolničke sobe.

U protekle 54 godine, ostrvo Povelja i psihijatrijska bolnica koja se na njemu nalazi bili su zatvoreni i napušteni.

Nekima će možda biti drago da vide otiske ljudskih stopala kako se pretvaraju u prašinu, jer se unutar tih zidova nalaze sećanja na mnogo strepnje i bola s obzirom na to da su decenijama desetine ljudi dovođeni na ostrvo protiv svoje volje ako bi pokazali i najmanje simptome kuge.

Zemljište na ostrvu je takođe korišćeno kao masovno groblje gde se smatra da je spaljeno oko 160.000 žrtava kako bi se zaustavilo širenje bolesti.Kažu da i danas ljudski pepeo sa ovih kremacija čini više od 50 odsto zemljišta ostrva.

Nakon što je pretnja kuge prošla, Povelja je pronašla novi život kao dom ekspanzivne psihijatrijske bolnice. Lokalna legenda kaže da je jedan lekar u bolnici mučio i ubio mnoge njegove pacijente, strašno ih iskasapivši.

Prema raznim izveštajima, najnovijim od Travel Channel-a, doktor je skočio sa zvonika 1930-ih godina nakon što je rekao da su ga duhovi izludili. Decenijama kasnije, obližnji stanovnici su tvrdili da su i dalje čuli zvono uprkos činjenici da je uklonjeno.

Nekoliko hrabrih britanskih istraživača ranije je odvažilo da poseti ostrvo, koje su opisali kao jezivo.

“Bilo je stvarno, stvarno jezivo. Moglo bi se reći da je čak i taksista bio uplašen, ne samo policije već i samog mesta, nije mogao dovoljno brzo da pobegne”, rekli su.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare