28. Augusta 2022.

Šta je to Putin potpisao? Zabranjuje se

Big Portal

To proizilazi iz ukaza koji je potpisao predsednik Vladimir Putin.

“Što se tiče državljana Donjecke Narodne Republike, Luganske Narodne Republike i Ukrajine, neće se donositi odluke: o administrativnom proterivanju iz Ruske Federacije, o deportaciji, o zabrani ulaska u Ruske Federacije ili nepoželjnosti boravka u Ruskoj Federaciji, o smanjenju perioda privremenog boravka u Ruskoj Federaciji”, navodi se u dokumentu.

Osobe koje predstavljaju pretnju po nacionalnu bezbednost Rusije, podržavaju terorističke aktivnosti ili zadiru u javni red i bezbednost, ne spadaju u delokrug ove uredbe.

Istim ukazom predsednik je građanima DNR, LNR i Ukrajine dao pravo da borave u Rusiji bez ograničenja, pod uslovom da “prođu obaveznu državnu registraciju otisaka prstiju, fotografisanje, kao i lekarski pregled na prisustvo ili odsustvo činjenice da koriste opojne droge”.

Velika evakuacija civilnog stanovništva iz republika Donbasa počela je u pozadini zaoštravanja situacije sredinom februara. Nakon toga, Rusija je priznala suverenitet DNR i LNR, a 24. februara je pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare