23. Jula 2019.

Šta je ostalo od Popovičevog “Tima snova”?

Big Portal

Serija otkaza velikih zvezda desetkovala je tim SAD za Svetsko prvenstvo.

Greg Popovič sa preliminarnog spiska ne može da računa na Džejmsa Hardena, Entonija Dejvisa, Bredlija Bila, Si Džeja Mekaluma, Zajon Vilijamsona, Tobajasa Herisa i Erika Gordona, dok je zbog operacije prsta neizvestan Kajl Lauri.

Zbog toga je legendarni trener primoran da pozove zamene, a kako prenose američki mediji, to su Markus Smart, Džejlen Braun, Aron Gordon, Majk Konli i Dianđelo Rasel.

Sa originalnog spiska tu su još Herison Barns, Andre Dramond, Kemba Voker, Demijen Lilard, Kevin Lav, Kris Midlson, Majls Tarner, Kajl Kuzma, Bruk Lopez, Pol Milsap, Džejson Tejtum, Pi Džej Taker i Donovan Mičel.

Nema sumnje da je ovaj sastav znatno “slabiji” od prvobitnog, ali će Amerikanci u svakom slučaju biti glavni favorit na SP predvođeni Lilardom, Vokerom, Lavom, Mičelom…

Popovič će 17. avgusta objaviti konačan sastav od 12 imena koja će činiti tim SAD na Mundobasketu.

“Uzbuđen sam što ću na kampu u avgustu raditi sa ovim momcima. Imamo odličan spoj veterana reprezentacije i NBA novajlija uz nekoliko mladih igrača koji poseduju neverovatne mogućnosti. Cenim posvećenost i želju igrača, biće izuzetno teško izabrati 12 momaka. Radujem se radu sa svima njima jer svi oni predstavljaju SAD i očekujem da svi Amerikanci stanu iza njih”
, rekao je Popovič.

SAD će u Kini igrati u Grupi E sa Turskom, Češkom i Japanom, koja se u drugoj fazi ukršta sa Grupom F u kojoj su Grčka, Novi Zeland, Brazil i Crna Gora.

Svetsko prvenstvo počinje 31. avgusta.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare