Šta je objavio Košarkaški savez, šta smo "shvatili" i na šta je odgovorio Meloun - BIGportal.ba
Košarka

Šta je objavio Košarkaški savez, šta smo “shvatili” i na šta je odgovorio Meloun

Najava da će Majk Meloun biti uz reprezentaciju Srbije u narednom periodu je izazvala toliki emotivni naboj da se poenta izgublila negde u prevodu.

U domaćim medijima je trener Denvera u inicijalnim vestima bio prozvan “savetnikom” ili “pomoćnikom” nedavno imenovanog selektora Igora Kokoškova.

Te formulacije su problematične jer u objavi Košarkaškog saveza Srbije, koja je najavila angažovanje Melouna, nigde decidirano nije pomenuto koja će biti njegova uloga.

“Glavni trener Denver Nagetsa Majk Meloun je potvrdio da će se priključiti košarkaškoj reprezentaciji Srbije na predstojećem Olimpijskom kvalifikacionom turniru koji se održava u Beogradu. Po završetku plej-ofa NBA sezone trener Denvera Meloun će se direktno priključiti reprezentaciji Srbije i stručnom štabu“, navedeno je na sajtu Košarkaškog saveza Srbije.

Dakle, Košarkaški savez Srbije ni u jednoj reči ove objave nije definisao ulogu Melouna, koji se uoči utakmice između Denvera i Šarlota suočio sa pitanjem skrojenim na osnovu “opšteg utiska” i “tumačenja medijskih radnika” u Srbiji.

“Objavljeno je da ćete vi biti savetnik ili pomoćnik u srpskom nacionalnom timu, da li je to tačno i šta možete da podelite sa nama u vezi sa tim?”
, glasilo je pitanje.

Usledio je kratak odgovor.

“To nije tačno“, naveo je Meloun.

Iz svega se može zaključiti da KSS ni u jednom trenutku nije prejudicirao ulogu Melouna, te da su objave u domaćim medijima samo posledica pogrešnog tumačenja objave.

Takođe, Melounova izjava da “to nije tačno” se može shvatiti samo kao odgovor na postavljeno pitanje, pošto, bar javno, nije definisano koja će njegova uloga biti u stručnom štabu.

Jedina izvesna okolnost je da će trener Nagetsa uz Srbiju biti kako bi pomogao u nameri da se kapaciteti i potencijali Nikole Jokića iskoriste na maksimalni način, a u tome će pomoći Dejan Milojević, koji je već imenovan za asistenta u stručnom štabu.

Danas objavljeno

Nevakcinisani NBA igrači ne mogu u Toronto

Zeljka

Jokić dobija veliko pojačanje: Vraća se Karmelo Entoni?

Zeljka

Da li će Jokić opet biti MVP?

Zeljka

Ostavite komentar