19. Februara 2020.

Šta je motiv jezivog zločina u Gnjilanu

Big Portal

Prema nezvaničnim saznanjima u kosovskoj policiji u Gnjilanu, gdje je Valjdete radila, ona se jutros nakratko pojavila na poslu i ništa nije ukazivalo da će nešto kasnije dogoditi zločin.

“Sa kolegama na poslu Valjdete je normalno razgovarala i oko podneva je otišla kući, gdje se iz zasad nepoznatih razloga, navodno, posvađala sa roditeljima i braćom”, rekao je kratko za “Novosti” izvor iz kosovske policije u Gnjilanu.

Albanski mediji prenijeli su u večernjim satima informaciju da je Valjdeta bila liječena u psihijatrijskoj ustanovi i da je iz te ustanove u policiju stigao dopis sa zahtjevom da joj se oduzme oružje i ona prebaci na drugo radno mjesto.

Uprkos spekulacijama komšija i nekih medija da je zločin možda počinio jedan od njene braće, a da je ona zatim ubila njega pa sebe, policija i tužilaštvo saopštili su da je službeni pištolj pronađen u Valjdetinim rukama i da je najvjerovatnije ona počinila višestruko ubistvo i samoubistvo. Zasad nema dokaza da je pronađeno drugo oružje.

“Oko 13 časova dobili smo poziv da se u naselju Bujani dogodila tragedija. Patrole su brzo stigle na mjesto zločina, ali policija je zatekla samo beživotna tijela”, rekao je lokalnim medijima tužilac Arben Kadriu.

On je rekao da je Valjdete u policiji radila 18 godina i da je kao aktivni policijski službenik obavljala složene zadatke, ali da nikada nije imala propuste u službi.

“Djelovali su kao složna porodica, ali su očigledno skrivali neke svoje probleme. U stvari, Valjdete i njena braća još nisu oformili svoje porodice, što je mogao biti jedan od razloga za nesugasice i svađu sa roditeljima”, kazao je jedan od rođaka ove porodice.

On je dodao da je neriješen bračni status Valjdete vjerovatno bio razlog svađa u porodici, jer su joj roditelji i braća, navodno, često sugerisali da bi trebalo da se uda, ali kao porodica nisu imali materijalnih niti bilo kakvih drugih problema.

Obdukcija
Direktor kosovske policije Rašit Kaljaj, koji je rukovodio uviđajem u naselju Bujani, kazao je da su tijela ove porodice prebačena u Prištinu gdje će biti obavljena obdukcija.

“Ova tragedija duboko je potresla sve zaposlene u policiji. Nažalost, nemamo lijepe vijesti. Tokom uviđaja prikupili smo značajne informacije koje će pomoći da ova tragedija bude rasvetljena do kraja”, kazao je Kaljaj.

NN

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare