16. Maja 2020.

Šta je Miha savjetovao Stankoviću i zašto je napustio “orlove”: “Svi smo plakali”

Big Portal

Tom prilikom je istakao i kako svoje igrače motiviše snimcima sa “večitog” derbija, a u tome mu je pomagao Adem Ljajić.

Za mene je najlepši derbi Crvene zvezde i Partizana. Od malena sam navijač Zvezde, za mene je igrati protiv crno-belih bio san. To su najbolje i najbitnije utakmice. U Srbiji kada pobediš taj meč, miran si do sledećeg derbija. Nije isto kao u Italiji. Ja mojim igračima pokazujem snimke sa srpskog derbija, da vide kakva je to atmosfere. Dok sam bio u Torinu rekao sam im da pitaju Adema Ljaljića kako se osećao kada je igrao u Srbiji na derbiju. Oni ne mogu da shvate kakva je to frka”, pričao je Mihajlović.

Stanković je od decembra na klupi Zvezde, a savet je stigao i od odavno iskusnog trenera i prijatelja iz Bolonje.

“To je za mene okej, Zvezda je Zvezda, ali moraš da znaš u šta se opuštaš. Ja sam bio selektor, to je u Srbiji kao da si mesto iza predsednika Srbije. Rekao sam Dekiju da bude spreman da ga pljuju posle nekoliko neuspeha. Prvo si car i majstor, pa onda kada te gledaju svakog dana kažu: ‘vidi ga ovaj kur*on’. Sviđa mi se šta Deki pokušava da uradi, to sa forsiranjem klinaca je evropski recept”, rekao je Siniša i dodao:

“Nisam odgledao nijednu njegovu utakmicu, ali pratim rezultate. Mnogo se nervira, kroz slično sam i ja prolazio. Isto je kao da si na terenu. Ja ne mogu da zamislim da sedim 90 minuta na klupi i da samo gledam, to je i do karaktera. Smršaće Deki od nervoze”, nasmejao se Miha.

Dotakao se i svog mandata na klupi reprezentacije Srbije, koje se tada završilo neslavno, ali je vreme pokazalo da je tadašnje podmlađivanje “orlova” dalo mnogo benefita u godinama koje su usledile.

“Ja sam iz reprezentacije otišao samo zbog atmosfere. Posle te utakmice sa Makedonijom igrači su znali da idem. Plakali smo svi zajedno u svlačionici, ali je to moralo da se desi”.

“U reprezentaciji nije kao u klubu. Ovako si svaki dan sa svojim igračima, kada si selektor tebi u sedam dana staje sve. Imaš ograničen broj igrača. Ako se neko povredi, šta da radiš. Kada smo igrali protiv Hrvatske, tri dana kasnije smo imali novu utakmicu, a odmah nakon toga ti isti igrači su igrali za svoje klubove”, podvukao je Siniša Mihajlović.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare