Šta je "lista Navaljni"? - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Šta je “lista Navaljni”?

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ocenio je danas kao apsurdan predlog iz SAD da se sastavi tzv. “lista Navaljni” na osnovu koje bi se uvele sankcije Rusiji.

On je istakao da je povezivanje slučaja trovanja Alekseja Navaljnog sa ruskim državnim vrhom “neprihvatljivo”.

“Na sve strane nižu se brojne apsurdne inicijative”, prokomentarisao je Peskov predlog kolumniste Njujork Tajmsa Breta Stifinsa i pozvao na razumno i trezveno razmišljanje.

“Pokušaji da se Rusija i ruski državni vrh dovedu u vezu sa onim što se dogodilo Navaljnom, potpuno su neprihvatljivi i fundamentalno apsurdni”, ocenio je Peskov.

U međuvremenu, Tass je preneo izjavu Peskova da će “službe bezbednosti, a ne Kremlj” proceniti značaj i autentičnost presretnutog i snimljenog telefonskog razgovora između jednog sagovornika u Varšavi i drugog u Berlinu tokom kojeg se diskutovalo o falsifikovanju dokaza o trovanju ruskog blogera i protivnika Kremlja Alekseja Navaljnog.

“To je u nadležnosti službi bezbednosti, jer se radi o specijalnom materijalu koji može i mora da bude u isključivoj nadležnosti službi državne bezbednosti”, zaključio je Peskov.

Danas objavljeno

Preminuo Banjalučanin povrijeđen u požaru

M.

SZO pozvala Tanzaniju da sledi nauku; Predsednik: “Vakcina dio strane zavjere za širenje bolesti”

M.

Pojavio se “danski soj” kovida 19: Lakše zaobilazi imuni sistem organizma

M.

Ostavite komentar