26. Jula 2022.

Šta je “jello” koža? Ovo je najnovija TikTok opsesija, mnogi su navučeni na ovaj trend

Big Portal

Izraz je skovala korisnica TikToka koja je podelila video sebe na tretmanu lica. U videu se vidi kako je kozmetičar štipa za obraze i primećuje njihovu gipkost i elastičnost.

“To je kao savršena konzistencija želea!” kaže on videu, koji je od tada prikupio više od 1,5 miliona lajkova. Skoro odmah, izraz je uzeo maha i brojni drugi kreatori, brendovi i stručnjaci su se uključili u raspravu o jello koži, razmenjujući savete i trikove o tome kako najbolje postići taj željeni osećaj poput želea.

Prema dr Lijani Mak, dermatologu, tri su ključne stvari koja stoje iza punine jello kože i efekta odskakanja poput trambolina: kolagen, elastin i voda.

“Svi ovi molekuli neophodni su za kožu koja izgleda mladoliko”, objašnjava dr Mak.

Budući da ljudi s godinama gube ove prirodno proizvedene belančevine (a neki se jednostavno rađaju s manje), taj se učinak može smanjiti tokom godina.

Dok zaustavljena proizvodnja kolagena čini nerealnim postizanjem kože poput želea jednom kada pređete tridesetu, dr Mak kaže da postoji mnogo toga što se može učiniti da se pomogne. Svi znamo da je prevencija bolja od lečenja, stoga je bitno očuvati kolagen koji već imamo štiteći se od sunca i toksina iz okoline.

Dr Mak predlaže dnevnu dozu antioksidansa vitamina C i snažan SPF od najmanje 30 kako bi se smanjila razgradnja kolagena, kao i retinoid, hidratantna krema i redoviti piling.

“Moji kolege i ja bismo se složili da je korištenje lokalnog retinoida ključno kada se pokušava postići Jello koža”, kaže dr Mak.

@glowwithava

#jelloskin is a lifestyle ✨💛 let’s get our bounces on! #탱탱 #젤리 #beautytipswithava

♬ original sound – AVA

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare