Šta je jeftinije - ostaviti upaljeno grijanje tokom dana ili povremeno gasiti radijatore - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Šta je jeftinije – ostaviti upaljeno grijanje tokom dana ili povremeno gasiti radijatore

Jesen je zvanično odavno stigla i iako trenutno uživamo u sunčanim danima, uskoro nam predstoje niske temperature. Dok se privikavamo na varijacije u temperaturama, postavlja se pitanje da li su pojedini već upalili grejanje

Dolaskom zime, računi u domaćinstvu se polako povećavaju, jer grejna tela počinju da rade. Postoje domaćinstva koja traže rešenje kako uštedeti novac, a ujedno i postići zadovoljavajući nivo toplote u svom domu.

Postavlja se pitanje – da li je istina da, ako su grejna tela tokom dana konstantno upaljena, možemo uštedeti ili ćemo to postići ako ih često palimo-gasimo.

Stručnjaci sugerišu da je ostavljanje grejnog sistema na laganom modelu tokom celog dana kako biste uštedeli – samo mit. S jedne strane, ostavljajući grejanje uključenim ceo dan, grejni sistem će morati da radi kako bi održavao temperaturu na poslednjem nivou, a strujnu energiju ćete trošiti ceo dan u poređenju sa podešavanjem da grejanje kreće u odabrano vreme. Međutim, ako je dom hladniji, trebaće vam više energije da ga zagrejete kada dođete i uključite grejanje.

Stoga, stručnjaci savetuju korištenje tajmera, ako za to imate mogućnosti. To omogućuje da se grijanje uključuje i isključuje kada ćete ga najviše željeti i ne morate brinuti hoćete li ga zaboraviti da ga isključite.

Danas objavljeno

Fil Kolins i Genesis zaradili 300 miliona dolara

Vanja A

Dua Lipa uhvaćena u zagrljaju sa 11 godina starijim voditeljem

Vanja A

Bekam izazvao raspravu fotografijom svog omiljenog jela

Vanja A

Ostavite komentar