Šta je i šta znači riječ STARLETA? - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Šta je i šta znači riječ STARLETA?

U današnje vrijeme sve više se čuje i pominje svakodnevno naziv “starleta”. Otkrićemo vam šta je i šta znači reč “starleta”? Jer ona sve češće “zanimanje” mladih devojaka u današnje vrijeme…

Po vikipediji “starleta” od engleske reči starlet; doslovno znači “zvezdica”, od reči za “zvezdu” je izraz, najčešće pežorativan, kojim se opisuje mlada žena koja nastoji ostaviti karijeru u industriji zabave pri čemu se manje oslanja na talenat ili ozbiljan rad u svojoj profesiji, a više na privlačan fizički izgled, učestvovanje u rijaliti formatima, buran privatni život koji privlači pažnju senzacionalističkih “žutih” medija ili raznorazne egzibicionističke ispade.

Izraz se prvi put počeo koristiti u Holivudu 1930-ih kako bi opisao sličan fenomen, odnosno mlade žene koje su na takav način pokušavale postati filmske zvezde.

Starleta je, po definiciji, pozorišna ili filmska glumica koja igra sporedne uloge. Uglavnom je to mlada i perspektivna glumica, zvezda u usponu. Ne, ne označava ništa vulgarno i ružno kao što se misli.

Starletama se u poslednje vreme nazivaju bukvalno sve devojke koje su popularne a ne rade ništa u životu. Možda se nekada slikaju za Plejboj ili se pojave u ponekom rijalitiju, najčešće se zabavljaju sa poznatim dečkom, snime poneki kućni video i slično, a to nikako ne odgovara pravom značenju.

Na Balkanu po mišljenju mnogih “sponzoruše” su evoluirale u “starlete”, manje je osetljivo pitanje njihovog zarađivanja.

Zanimljivostdana.

Danas objavljeno

Nesvakidašnji prizor sa parkinga u Dalmaciji nasmijao ljude

Vanja A

Nakit koji licu daje eleganciju: Velike okrugle naušnice su pravi izbor za svaku sezonu

Vanja A

Sila Turkoglu iz serije “Amanet”: Uspjeh serije me usrećuje

Vanja A

Ostavite komentar