Šta čeka UEFA: Hoće li biti suspenzije utakmica? - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Šta čeka UEFA: Hoće li biti suspenzije utakmica?

Dok skoro sva velika sportska takmičenja otkazuju svoje događaje zbog koronavirusa, UEFA ćuti.

Iako je fudbaler Juventusa Daniele Rugani bio pozitivan na testu, a ugroženi su i igrači Reala, to nije dovoljno da krovna evropska kuća fudbala prekine svoja takmičenja.

Iako španski i engleski mediji tvrde da će UEFA prekinuti takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evrope, iz Niona će se oglasiti tek sledeće nedelje!

UEFA je saopštila da će zbog pandemije koronavirusa u Evropi, a koja je proglašena i na globalnom nivou, sazvati sastanak 55 članica, predstavnika klubova, liga i fudbalera kako bi razmotrili kako će reagovati.

Neverovatno, ali UEFA će tek 17. marta, dakle za pet dana, odlučiti da li će da se i dalje igraju utakmice Lige šampiona i Lige Evrope, domaća prvenstva i sve u vezi sa Evropskim prvenstvom 2020.

S obzirom kako su reagovale neke druge organizacije, pre svih američka profesionalna košarkaška NBA liga, koja je odmah obustavila sezonu čim je registrovan prvi zaraženi košarkaš, ova odluka UEFA može se opisati samo kao sramotnom.

Ako je potrebno više vremena i dublja analiza odluke o odlaganju/otkazivanju Evropskog prvenstva planiranog za jun i jul, UEFA bi trebalo odmah da reaguje kada su u pitanju nacionalna prvenstva i evrokupovi.

Takmičenja su na dve nedelje odložili italijanska Serija A i španska LaLiga, takođe košarkaška Evroliga/Evrokup, okončana je skijaška sezona, ali će fudbal i dalje da se igra.

Danas objavljeno

Bekam dovodi Mesija u Inter Majami

Vanja A

Remi Španije i Nemačke u E grupi, sve je još otvoreno!

Vanja A

Ože-Alijasim: Odrastali smo sanjajući o ovome

Vanja A

1 Komentar

Koronavirus i sport: Fudbal u potpunoj blokadi - BIGportal.ba 13 Marta, 2020 at 11:51 am

[…] u Majamiju* Fudbal – Norvežani stopirali fudbal – da li će igrati Srbija?* Fudbal – UEFA će 17. marta razmotriti kako da reaguje na koronavirus* Košarka – zaraženi košarkaš Real Madrida je navodno Trej Tompkins* Olimpizam – […]

Odgovori

Ostavite komentar