Šta će sutra u Briselu biti tačka 1? - BIGportal.ba
Region Vijesti

Šta će sutra u Briselu biti tačka 1?

Prva tačka dnevnog reda tokom sutrašnjeg dijaloga Beograda i Prištine u Briselu biće Zajednica opština sa srpskom većinom, kaže direktor Kancelarije za KiM.

Marko Đurić je to napisao na Tviteru odgovarajući na objavu specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, koji je kazao da će se u sutrašnjem nastavku dijaloga razgovarati o međusobnim finansijskim potraživanjima i aranžmanima za nevećinsku zajednicu.

“Hvala vam šte ste domaćin sastanka. Prva tema na dnevnom redu sutra će biti Zajednica opština sa srpskom većinom. Bar za srpsku stranu. Ona koja se dogovorila pod olakšicama EU pre sedan i po godina”, napisao je Ðurić na tviteru.

Glavni pregovarač Beograda u dijalogu sa Prištinom napominje da će srpska strana svakoko učestvovati i u razgovorima o pitanjima imovine gde ima mnogo toga da kaže”.

Prethodno je specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak naveo da će se zbog “kompleksnosti tema” sutra u Briselu razgovarati samo o međusobnim finansijskim potraživanjima, a da će o nevećinskim zajednicama biti reči u narednim danima.

Danas objavljeno

HAZU traži novi uslov: Srbija da prizna hrvatski jezik

M.

Procurili tajni dokumenti; otkriveno lobiranje – hoće da menjaju naučni izveštaj

M.

Uvode veliki lokdaun; iz kuće mogu od 8 do 17 sati… I to s razlogom

M.

Ostavite komentar