Šta će reći UEFA o najavljenoj utakmici Trepče i Zvezde? - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Šta će reći UEFA o najavljenoj utakmici Trepče i Zvezde?

Utakmica između Crvene zvezde i Trepče koja treba da se odigra 25. septembra u Zvečanu je nelegalna, ocenjuju prištinski mediji.

Danas je žreb šesnaestine finala Fudbalskog kupa Srbije spojio Zvezdu i Trepču, a prištinski mediji tvrde da bi učešće Trepče na tom meču bilo nelegalno.

UEFA još nije reagovala povodom učešća Trepče u takmičenjima koje organizuje FSS, mada se time, prema tumačenju prištinskih medija, krše pravila evropske kuće fudbala.

Prištinski portal Lajmi.net navodi da je, uprkos insistiranju fudbalskog saveza Kosova da neće dozvoliti utakmice koje organizuje FSS na Kosovu, za kraj septembra već zakazana utakmica između Trepče i Crvene Zvezde u Zvečanu.

Lajmi podseća da je generalni sekretar fudbalskog saveza Kosova Erol Salihu za prištinsku Gazetu ekspres pre tri nedelje rekao da će privremene vlasti u Prištini morati da preduzmu neke korake ako UEFA ne zabrani učešće srpskih klubova sa KiM u takmičenjima Srbije.

Podsetimo, FK Trepča je donedavno vodio Milan Radoičić, “kontroverzni biznismen”, potpredsednik političke organizacije “Srpska lista” i osoba za koju se sumnja da je učestvovala u organizaciji ubistva srpskog političara sa Kosmeta Olivera Ivanovića.

Radoičić je nedavno izabran za predsednika Fudbalskog saveza Kosova i Metohije, a navodno je već duže vreme van teritorije Kosmeta i nalazi se u Srbiji.

Danas objavljeno

“Jokić je jedinstven – najveći problem je njegova brzina”

Vanja A

Kirjos: Ne izlazim na teren u kostimu klovna

Vanja A

Kolins: Ne mogu biti srećnija, trud se isplatio

Vanja A

Ostavite komentar