Šta će biti sa Parizom? - BIGportal.ba
Sport Tenis

Šta će biti sa Parizom?

Turnir u pariskoj dvorani Bersi, poslednji Masters teniske sezone, suočava se sa ozbiljnim problemima.

Masters u Parizu zakazan je za 31. oktobra ove godine i planirano je da traje sve do 8. novembra, kao poslednja priprema za ATP finale u Londonu.

Razlog za brigu je problematična situacija sa koronavirusom u Francuskoj o kojoj je u sredu, 14. oktobra, pričao predsednik te zemlje Emanuel Makron.

Makron je pozvao na oprez i ujedno uveo “policijski čas” od 21.00 do 6.00 u naredne četiri nedelje jer je, pored ostalog, ukupan broj potvrđenih slučajeva porastao je na 779.063.

To znači da će “policijski čas” biti na snazi u Parizu i za vreme trajanja turnira.

I pored ovoga moguće je da se turnir održi, ali će to biti bez publike, iako je najavljivano da će svakog dana biti prisutno do 1.000 ljudi na tribinama. Organizatori će morati i da se prilagode tome da večernje sesije neće biti.

Pod trenutnim pravilima u Francuskoj je moguće dobiti dozvolu da budete napolju i tokom “policijskog časa” ukoliko ste zaposleni u nekom od određenih sektora.

Podsetimo, Novak Đoković je već odlučio da se posle 13 godina vrati u Beč i tamo odigra pripremu za Završni turnir, pa se najverovantije, ali još ne sigurno, neće pojaviti u Parizu, koji je prošle godine osvojio.

Danas objavljeno

Nadal: Uvjeravam vas, njihov nivo nije daleko od Novakovog

Zeljka

Stojković u gostima kod predsjednika UEFA

Zeljka

“Treba promijeniti pravila – ne samo zbog Đokovića”

Zeljka

Ostavite komentar