30. Oktobra 2019.

Šta će biti posljednji Tarantinov film?

Big Portal

Iako je vrlo vjerovatno da će se Tarantino na kraju odlučiti na nešto novo i potpuno neočekivano, mnogi su na osnovu njegovih brojnih intervjua sklopili listu potencijalnih projekata.

Bez obzira na to za koji film će se na kraju odlučiti, nema sumnje da će biti nešto kvalitetno i da će ovo biti jedno od najboljih ostvarenja u istoriji Holivuda.

Killer Crow

Jedan od projekata koji je započeo i u jednom trenutku napustio bila je priča koja je nastala tokom pisanja scenarija za “Inglourious Basterds“, a pratila bi Alda Rejna (Bred Pit) i odred crnih vojnika koji se pokušavaju osvetiti bijelim narednicima koji su ih maltretirali u vojsci. Tarantino je priznao da bi scenario trebalo ozbiljno dotjerati ako odluči da snima.

Double V Vega

Prikvel “Petparačkih priča”oduvijek je bio ideja s kojom se Tarantino poigravao, a ovog puta radilo bi se o braći Vega, Vinsentu i Viku. Inače, Vinsenta Vegu glumio je Džon Travolta u “Petparačkim pričama”, a Vika Majkl Medsen u “Reservoir Dogs“. Priča bi pratila njihove avanture u Amsterdamu gdje vode klub koji pripada Marselusu Valasu.

Bio bi to savršen kraj karijere, ali postoji jedan problem. Oba glumca su prestara za uloge koje su ih proslavile, a reditelj bi trebalo da pronađe podjednako kvalitetne i harizmatične mlade zamjene.

Kill Bill Vol. 3

Priča o Mladi za Tarantina nikada nije bila završena i već godinama priča o tome da je nastavak “Kill Bill” projekat o kojem razmišlja. Radnja bi se vrtjela oko Beatriks Kido (Uma Turman) i ćerke Vernite Grin (Vivika A. Foks) koju je ubila u njenoj kući i na neki način najavila moguću osvetu nakon što je prepuna krvi njene majke rekla djevojčici da je, u slučaju da poželi osvetu, uvijek može potražiti.

“Uma i ja smo o ovome nedavno pričali i, iskreno, ozbiljno sam razmišljao o tome. Ako bilo koji moj film izađe iz nekog mog postojećeg filma, to će biti treći Kill Bill“, rekao je Tarantino za MTV.

The Psychic

Nakon što su vidjeli scenu na ranču Span u “Bilo jednom u Holivudu”, mnogi su zaključili da bi Tarantino mogao da snimi odličan horor, a to je, osim uloge u “Od sumraka do svitanja, “Death Proof” i reference na “The Thing” u “Hateful Eight“, žanr s kojim se reditelj nikada nije ozbiljnije zabavio. Tarantino je i sam rekao da bi horor mogao biti njegov sljedeći projekat: “Ako smislim dovoljno stravičnu horor priču, to će biti moj deseti film. Obožavam horore. Volio bih da snimim horor.”

Potencijalni horor mogao bi biti rimejk filma Lucija Fulcija “The Psychic“. Klasik iz 1977. mogao bi biti taj horor jer u jednom intervjuu je izjavio: “Ako neko otkupi prava za film, neću ga snimiti. Ako je suđeno da se desi, desiće se.”

Star Trek

Scenario za potpuno drugačiji “Star Trek” već postoji, a napisao ga je Mark L. Smit (The Revenant). Tarantino je priznao da će se pozabaviti scenarijem jednom kad završi promociju svog posljednjeg filma i tada će odlučiti hoće li svemirska avantura biti njegov posljednji film. Mnogi nagađaju da bi ga Tarantino mogao režirati, ali ne kao svoj posljednji film, već kao nešto sa strane jer u ovih deset ubrajaju se samo njegovi originali. Ipak, čini se da to ne bi bio slučaj. “Ako bih pristao na Star Trek, posvetio bih se tome. Bio bi to moj posljednji film i ne bih to samo odrađivao. Ne znam hoću li to uraditi, ali moglo bi se dogoditi”, rekao je.

Izvor: index.hr

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare