Šta 95. rođendan kraljice Elizabete II mijenja u britanskoj monarhiji? - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Šta 95. rođendan kraljice Elizabete II mijenja u britanskoj monarhiji?

Sa svoje 93 godine, kraljica Elizabeta II je britanski vladar s najdužim stažem na tronu. Nju će nasljediti njen sin, princ Čarls (71),  a ovih dana govorilo se kako je dan kada će mu predati krunu određen.

Naime, javnost je uznemirila lažna vest o kraljičinoj smrti, sto je ponovo pokrenulo i priče o tome kako planira da se odrekne krune u korist najstarijeg sina, princa Čarlsa.

Britani Bardžer, zamenica glavnog urednika Royal Central-a smatra da je nedavna kriza definitivno ojačala želju princa Čarlsa za smanjenjem članova kraljevske porodice.

– Princ Endrju ispao je iz čitave priče. Mislim da više neće imati nikakvih kraljevskih dužnosti, a sada je prilično izvesno da se to odnosi i na njegove kćeri – kazala je urednica portala specijalizovanog za vesti s kraljevskih dvora.

Endrju se povukao iz javnog života zbog povezanosti s pedofilskim skandalom u čijem je središtu bio američki milijarder Džefri Epstin. 

Kraljica Elizabeta druga celog života uživa u velikim privilegijama i imala veliki uticaj, nezina pozicija joj jednu stvar ne dozvoljava – a to je odlazak u penziju. Barem ne zvanično.

Zato je ponovo kraljica Elizabeta potvrdila da će na toj funkciji ostati dok je živa. Šef PR službe princa Čarlsa, Klarins Haous je za “People” otkrio da ne postoje nikakvi planovi kojima bi se promenila hijerarhija u kraljevskim dvorima. Ni kada kraljica proslavi 95. rođendan.

Poznavaoci prilika na britanskom dvoru tvrde da čak i ako kraljica odstupi, neće krunu predati princu Čarlsu, već će mu predati vladavinu. Oni naglašavaju da se ništa od toga ne može dogoditi dok se oni koji o tome odlučuju ne slože oko te odluke. Kraljica Elizabeta II najduže je na tronu od svih monarha u istoriji Velike Britanije.

Izvor: Hellomagazin

Danas objavljeno

Kortni Kardasijan u vezi je s bubnjarom slavnog benda

D

Nicholas Cage u novom Netflixovom dokumentarcu vodi nas kroz historiju psovki

D

Larry King – Medijski mag sa više od 50 000 intervjua!

D

Ostavite komentar