Srušio se američki lovac F-16 - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Srušio se američki lovac F-16

Američki lovac F-16 “Fajting falkon” srušio se na skladište u vojnoj bazi Marč Er Reserv u okrugu Riversajd američke države Kalifornija.

Lokalni mediji navode da su jedinice hitne pomoći zatražile “reagovanje na otrovne supstance”, jer je avion bio naoružan municijom, prenosi Sputnjik.

Odeljenje šerifa okruga Riversajd saopštilo je da je pilot uspeo da se bezbedno katapultira iz aviona i da ga trenutno ispituje medicinsko osoblje.

Nije jasno da li je pilot zadobio bilo kakve povrede. Agencija je pozvala meštane da se drže podalje od tog područja.

Lokalna redakcija NBC-ja u Los Anđeleu javila je da je borbeni avion pao na krov skladišta. Zamenik šefa vatrogasaca Timoti Holidej izjavio je stanici da je prvo izbio požar, ali da je pilot uspeo da pre toga iskoči iz aviona.

Incident se navodno dogodio u 15.15 po lokalnom vremenu.

Portparol baze kasnije je saopštio da je uzrok pada aviona F-16 bio kvar hidrauličkog sistema aviona, preneo je CNN.

Direktor kompanije “Si voter”, kojoj pripada skladište, izjavio je da niko od radnika unutar zgrade nije povređen.

​Zbog nesreće su zvaničnici odmah zatvorili okružnu oblast. I severna i južna traka međudržavnog auto-puta 215 je blokirana, saopštila je Kalifornijska patrola za auto-puteve.

Zvaničnici nisu naveli da li je skladište bilo prazno u trenutku nesreće. Televizija Ej-Bi-Si 7 je saopštila pilot je bio pripadnik 144. borbenog krila, koje je jedinica Nacionalne vazduhoplovne garde stacionirane u Fresnu u Kaliforniji. Avion je pripadao Nacionalnoj vazduhoplovnoj gardi Južne Dakote u Sijuks Folsu.

B92

Danas objavljeno

Kim opet “zvecka” – raketama: Ispaljena prema Japanu

M.

Danas Tomindan

M.

Tuča u kafiću na Starčevici, ima povrijeđenih

M.

Ostavite komentar