Srpskoj su potrebne reforme - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Srpskoj su potrebne reforme

„Ekonomske reforme i iskrena borba protiv korupcije ako se dogode biće najbolja investicija u budućnost naših građana“ – kazao je Govedarica.

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica sastao se danas u prostorijama Srpske demokratske stranke u Banja Luci sa Erikom Nelsonom, novim ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Tokom sastanka Govedarica je izrazio žaljenje jer BiH nije implementirala presudu Evropskog suda za ljudska prava u predmetu „Sejdić-Finci“, a istakao je da teret odgovornosti za implementaciju presude nije u Republici Srpskoj već u činjenici da političke partije u FBiH nisu mogle da naprave politički dogovor.

Govedarica je ukazao na potrebu izmjene Izbornog zakona na čemu će SDS insistirati jer trenutni izborni zakon otvara prostor za izbornu prevaru za koju je izrazio uvjerenje da se desila na proteklim opštim izborima.

„Volju naroda ne mogu izražavati brojači glasova, već isključivo birači i zbog toga je jako važno da se BiH ugleda ne neke ozbiljne demokratije koje su definisale sve potrebne mehanizme kojima se sprečavaju izborne prevare“ – kazao je Govedarica nakon sastanka sa američkim ambasadorom.

Predsjednik SDS-a je izrazio opredjeljenje za ekonomskim reformama koje će zaustaviti odlazak stanovništva, poboljšati privredni ambijent što ni u jednoj varijanti ne podrazumjeva nova poreska opterećenja.

„Ekonomske reforme i iskrena borba protiv korupcije ako se dogode biće najbolja investicija u budućnost naših građana“ – kazao je Govedarica.

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica istakao je da je neophodno depolitizovati javne RTV servise u Bosni i Hercegovini i snažno propagirati slobodu medija koji će objektivnim izvještavanjem pridonijeti razvoju demokratije u Republike Srpske ali isto tako i drugog entiteta.

Novi američki ambasador danas je razgovarao i sa rukovodstvom PDP-a, dok je juče u Banjaluci razgovarao i sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović, kao i sa premijerom Radovanom Viškovićem.

Tokom razgovora sa zvaničnicima Republike Srpske akcenat je stavljen i na buduću saradnju RS i SAD, kao i na potrebu formiranja Savjeta ministara BiH.

BN TV

Danas objavljeno

Dvojac osumnjičen da je oštetio Medžlis IZ za 150.000 KM

M.

Velika policijska akcija u tri kantona, pretresi na 43 lokacije

M.

Preporuka vlasti u Australiji: “AstraZenekina” vakcina za starije od 60 godine

M.

Ostavite komentar