23. Aprila 2021.

Srpsko Ministarstvo spoljnih poslova: Neviđena politička drskost

Big Portal

Prema oceni ministra Nikole Selakovića, te poruke zahtevaju hitnu i oštru reakciju svih koji žele trajnu stabilnost i mir na Zapadnom Balkanu.

Selaković je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima poručio da su današnje poruke predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani skandalozne, kao i njeno ponašanje kojim pokazuje da Priština suštinski neće dijalog.

“Današnje poruke Vjose Osmani su eufemizam za blokadu dijaloga, jer rezultati dijaloga Beograda i Prištine nisu švedski sto, sa kojeg se može birati šta će biti primenjeno, a šta ne”, naveo je Selaković.

Ocenio je da se obistinjuju predizborne poruke Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti nisko na listi njihovih prioriteta, što, kako kaže, je danas definitivno i potvrdjeno.

“To zapravo znači da njega uopšte ne zanima dijalog ili kompromis”, dodaje šef srpske diplomatije. Podseća da Priština godinama, preciznije čitavih osam godina, odbija da sprovede svoju jedinu pravu i suštinsku obavezu iz Briselskog sporazuma, a to je formiranje Zajednice srpskih opština.

“Danas je i Beogradu i međunarodnoj zajednici jasno poručeno da je izbegavanje obaveza, manipulisanje i laž standard, a ne incident, u delovanju prištinskih političkih struktura”, navodi Selaković. Šef srpske diplomatije očekuje da medjunarodna zajednica, posebno države koje otvoreno i intenzivno podržavaju Prištinu, u interesu stabilnosti i mira u regionu, “zauzdaju i disciplinuju svoje pulene”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare