Srpski trener "otvorio dušu" o odnosu sa američkom teniserkom - BIGportal.ba
Sport Tenis

Srpski trener “otvorio dušu” o odnosu sa američkom teniserkom

Srpski teniski trener Saša Bajin je u svojoj knjizi napisao da ga i dalje boli odluka američke teniserke Naomi Osake da okonča saradnju sa njim. Bajin je 2018. godine proglašen za teniskog stručnjaka godine, a Osaka je pod njegovim vođstvom osvojila titule na US Openu i Otvorenom prvenstvu Australije, te…

Srpski teniski trener Saša Bajin je u svojoj knjizi napisao da ga i dalje boli odluka američke teniserke Naomi Osake da okonča saradnju sa njim.

Bajin je 2018. godine proglašen za teniskog stručnjaka godine, a Osaka je pod njegovim vođstvom osvojila titule na US Openu i Otvorenom prvenstvu Australije, te postala prva teniserka sveta.

“Mnogo ljubavi sam uložio u rad sa njom. Bio sam svestan toga da trener može da bude otpušten u svakom momentu, ali nisam bio spreman na takav ishod. Odluku o tome mi je saopštio njen agent“, napisao je Bajin.

Potom je opisao i kako je izgledao dan kada mu je rečeno da je “bivši”.

“Neću staviti uspeh ispred svoje sreće. Neću to da žrtvujem. Mislim da su ljudi zbog načina na koji smo komunicirali u Australiji mogli da vide da nešto nije u redu. Neću reći ništa loše protiv njega jer sam mu zahvalna za sve što je učinio.Najvažnije je naći nekoga sa pozitivnim stavom. Ne želim nekoga u svom timu da govori negativno. To bi bilo najgore. Želim nekoga ko je direktan, ko se ne boji da mi kaže stvari u lice. Radije bih da mi kaže što misli u lice nego da ide iza leđa”, rekla je Osaka sredinom februara ove godine.


“Kompletan tim je bio na sastanku i psole toga sam mislio da će se stvari srediti. Žao mi je zbog načina na koji se to desilo, bio sam spreman da žrtvujem sve kako bih joj pomogao
“, dodao je Bajin.

On je istakao da ga i dalje boli takva odluka bivše štićenice, ali je istakao i da nema negativne emocije.

“Vidim da bismo mogli ponovo da radimo, mislim da nismo završili sav posao”, dodao je Bajin.

Naveo je i da do rastanka nije došlo zbog novca, ali pravi razlog prekida saradnje nikada nije objavljen.

“Na kraju se osećate kao posle raskida. Tokom jedne godine možda samo 13 dana nismo bili zajedno. Pojavljivale su se teorije, dobio sam ideju i da odgovorim na društvenim mrežama, ali sam shvatio da bi to pogoršalo stvari“, zaključio je Bajin, koji je nedavno postao trener francuske teniserke srpskog porekla Kristine Mladenović.

Danas objavljeno

Novi šok za Hrvatsku – ključni igrač završio Mundijal

D

Ruki se divi Jokiću: Čoveče, on ima mnogo trikova

D

Postavljen novi svjetski dvoranski rekord u troskoku

D

Ostavite komentar