Srpski narod neće nijemo posmatrati šta se dešava na sjeveru Kosmeta - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Srpski narod neće nijemo posmatrati šta se dešava na sjeveru Kosmeta

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je predsjedniku Vlade samoproglašenog Kosova Aljbinu Kurtiju da srpski narod neće nijemo posmatrati ono što se dešava, jer se ukidanjem srpskih tablica ukida i život na sjeveru Kosova i Metohije.

  • Riječ je o vozilima koja između ostalog treba da voze naše bolesnike, treba da prevoze našu djecu, osnovne životne namirnice – rekao je Petković.

On je ocijenio skandaloznim ponašanje Kurtija da od ranog jutra šalje do zuba naoružane specijalne jedinice Rosu, sa više od 20 oklopnih vozila, na administrativne prelaze Јarinje i Brnjak kako bi se krenulo sa oduzimanjem i skidanjem srpskih tablica.

Petković je naglasio da Briselski sporazum nije švedski sto sa kojeg Albanci mogu da uzimaju ono što im odgovara, a da ne poštuju ono što im ne odgovara.

  • Ili će se taj sporazum poštovati ili ga neće biti – izjavio je Petković za Tanjug.

Veliki broj nezadovoljnih građana blokirao je administrativni prelaz Јarinje na putu Leposavić-Raška iz oba smjera zbog odluke Prištine da ne dozvoli ulazak na Kosovo i Metohiju vozilima sa registarskim oznakama gradova iz centralne Srbije.

Prethodno su specijalne jedinice policije samoproglašenog Kosova Rosu raspoređene na administrativnim prelazima sa centralnom Srbijom – Јarinju i Brnjaku

Danas objavljeno

Protesti protiv kovid mjera u Ljubljani

M.

“Sudija svjesno prekršio zakon” Draganu Borovčaninu 16 mjeseci zatvora

M.

“Kovid propusnice su samo početak, nećemo tu stati”

M.

Ostavite komentar