4. Aprila 2020.

Srpski narko-bos likvidiran dok je bio u samoizolaciji

Big Portal

Dejan Stanimirović (45), zvani Marcos, za kojim je tragao Europol zbog sumnje da je švercovao drogu u Njemačku i Španiju, ubijen je u gradiću Guamal u Kolumbiji.

Korona spriječila put

Kako prenose mediji, Stanimirović je bio jedan od najtraženijih pripadnika Balkanskog kartela u Evropi. Istražitelji su najprije sumnjali da je on nastradao tokom igre ruskog ruleta u kući šefa bivše paravojne formacije i narko-bosa Joséa Vicentea Rivere, zvanog Vojnik. Međutim, istraga je ubrzo promijenila pravac.

Tražili ga širom Evrope

Dejan Stanimirović Marcos navodno je bio jedan od najtraženijih Srba u Evropi.

  • Europol ga je sumnjičio da je pripadnik Balkanskog kartela koji švercuje drogu iz Južne Amerike u Evropu. U Portugalu se vodi postupak protiv njega zbog 3,5 tona hašiša. Takođe, prije desetak godina Njemačka i Španija istraživale su ga zbog sumnje da je finansirao pošiljku kokaina namijenjenu Evropi – prenijeli su kolumbijski mediji.
  • Stanimirović, za kojim je na snazi bila potjernica zbog trgovine drogom, u Kolumbiju je ušao 16. februara iz Ekvadora. Namjeravao je da se vrati u Evropu, ali kako su aerodromi širom Evrope zatvoreni zbog koronavirusa, a i u Kolumbiji je na snazi mjera samoizolacije, ostao je u kući Rivere i iz nje nije izlazio 15 dana – otkrili su izvori iz istrage.

Ubili policajce

Policajci su se potom vratili do kuće u blizini koje je Stanimirović pronađen.

  • Vojnik i ljudi koji rade za njega najvjerovatnije su vidjeli naoružane ljude, prema tvrdnjama kasnije uhapšenih, pomislili su da su to saradnici Stanimirovića. Tada su iz kuće zapucali na njih. U vatrenom obračunu ubijen je Vojnik, kao i dvojica policajaca – ispričali su oni.

(Agencije)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare