Srpski državljani u Crnoj Gori kažnjeni sa po 1.000 evra zbog "nelegalnog ulaska u zemlju" - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Srpski državljani u Crnoj Gori kažnjeni sa po 1.000 evra zbog “nelegalnog ulaska u zemlju”

Dva srpska državljana kažnjena su odlukom Osnovnog suda u Rožajama novčanom kaznom od po 1.000 evra jer su “nelegalno” iz Srbije ušli u Crnu Goru sredinom jula, u vrijeme kada je zbog sprečavanja širenja virusa korona građanima Srbije ulazak u Crnu Goru bio zabranjen, prenosi RTCG.

Državljani Srbije N.V. i M.M. proglašeni su krivim zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

  • Na način što su iz Srbije, države koja ne ispunjava epidemiološke kriterijume, nelegalno ušli u Crnu Goru, izbjegavajući mjere zdravstvenog nadzora, čime su kao saizvršioci izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti – navodi se u presudi izrečenoj početkom avgusta.

Kako se dodaje, osuđeni su na novčanu kaznu od po 1.000 evra, koju su dužni da plate u roku od 15 dana po pravnosnažnosti presude.

  • Ako okrivljeni ne plate novčanu kaznu u ovom roku, sud će istu zamijeniti kaznom zatvora tako što će za svakih započetih 25 evra novčane kazne odrediti jedan dan kazne zatvora – navodi se u presudi.

Kako se dodaje, odbijen je kao neosnovan prijedlog Osnovnog državnog tužilaštva iz Rožaja za izricanje mjere bezbejdnosti protjerivanjem stranaca iz zemlje.

Tužilac je kao kaznu predložio po dva mjeseca zatvora okrivljenima, dok je branilac okrivljenih predložio da sud okrivljene osudi na blažu vrstu kazne.

rts

Danas objavljeno

Vučić sa Čovićem: Odgovor na krize je dogovor tri naroda

M.

Sutra posebna sjednica NSRS na zahtjev Dodika

M.

Štajnmajer zatražio od Merkelove da nastavi sa vršenjem dužnosti

M.

Ostavite komentar