Srpske teniserke se nadaju najboljim rezultatima u Tokiju - BIGportal.ba
Sport Tenis

Srpske teniserke se nadaju najboljim rezultatima u Tokiju

Ženska teniska reprezentacija Srbije otputovala je u Japan na predstojeće Olimpijske igre.

Ženski teniski tim Srbije čine Ivana Jorović, Aleksandra Krunić i Nina Stojanović, a predvodi ih selektor Dušan Vemić.

One će se u Tokiju pridružiti selektoru mušku teniske reprezentacije Viktoru Troickom i Miomiru Kecmanoviću, koji su u glavni grad Japana doputovali juče, a naknadno će im se pridružiti i Novak Đoković.

Stojanović i Jorović nastupaće u pojedinačnoj konkurenciji, dok će Krunić i Stojanović igrati u dublu.

“Ponosna sam što sam deo ovog tima. Ja na put volim da idem sa visokim ciljevima, tako da u dogovoru sa svojim timom zacrtali smo ciljeve. Nadam se najboljim rezultatima”, rekla je Ivana Jorovićeva na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu.

Na svoje prve Olimpijske igre putuje i Nina Stojanović.

“Prvi put idem na Olimpijske igre. To je san svakog sportiste. Daću sve od sebe da Srbiju što bolje predstavim. Igraću singl i dubl sa Aleksandrom Krunić, a najverovatnije i miks dubl sa Novakom Đokovićem. To bi mi značilo mnogo, i naučila bih dosta od njega, ako budemo imali priliku da igramo zajedno. I nadam se da ću uspeti da donesem bar jednu medalju”, rekla je Stojanovićeva.

Posle Olimpijskih igara u Riju 2016. godine, Aleksandra Krunić putuje na svoje druge Igre.

“Ne volim da putujem sa očekivanjima, svi mi sanjamo medalje. Jako bh volela da igram singl. Kao što je i Nina rekla, daćemo sve od sebe da Srbiju predstavimo što bolje. Iako sam već bila na Igrama, biću jednako fascinirana kao devojke. Nadam se da ćemo imati prilike da bodrimo i naše ostale sportiste“, navela je Krunićeva.

Selektor Dušan Vemić rekao je da su devojke spremne da predstavljaju Srbiju na Olimpijskim igrama.

“Imale su dobre rezultate u poslednje vreme, što je posebno ohrabrujuću. I nadam se da će koliko to bude moguće iznenaditi I sebe i nas pozitivno. Na licu mesta, postoji i šansa da Aleksandra Krunić zaigra u singlu, što bi bilo veoma lepo. Znam da su devojke spremne da se bore i da dobro predstavljaju Srbiju”, rekao je Vemić.

Srpske teniserke već drugog dana Olimpijskih igara započinju takmičenje, a teniski turniri će se održati u Ariake teniskom parku.

Danas objavljeno

Real je kralj Španije – Barselona nemoćna na Nou Kampu

Vanja A

Siner “počistio” Švarcmana i osvojio novu titulu

Vanja A

Mitrović gazi sve po Čempionšipu – nova dva gola za ukupnih 15!

Vanja A

Ostavite komentar