8. Jula 2021.

Srpska od 12. jula počinje sa masovnom vakcinacijom

Big Portal

Republički štab za vanredne situacije zadužuje sve javne zdravstvene ustanove da stave svoje kapacitete u funkciju procesa vakcinacije protiv COVID-19 u Republici Srpskoj.

Današnjim zaključkom, Štab zadužuje domove zdravlja da od 12.07.2021. godine vakcinaciju građana protiv COVID-19 organizuju u periodu od 09:00 do 19:00 časova radnim danom, a subotom u periodu od 9:00 do 15:00 časova.

Republički štab za vanredne situacije zadužuje bolnice i Univerzitetski klinički centar Republike Srpske da obezbijede minimalno dva tima (u sastavu doktor medicine i medicinski tehničar) za potrebe vakcinacije u saradnji sa domom zdravlja, gdje nedostaju ljudski resursi.

Takođe, Republički štab za vanredne situacije zadužuje Zavod za medicinu rada i sporta Republike Srpske da organizuje vakcinaciju radnika u privrednim subjektima u Republici Srpskoj.

Prema ovom zaključku, Štab zadužuje Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da redovno obezbjeđuje, prati i u slučaju potrebe preraspoređuje vakcine i vakcinalni potrošni materijal za potrebe domova zdravlja.

Štab zadužuje i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, da u saradnji sa Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske i Republičkom upravom za inspekcijske poslove Republike Srpske formira timove za superviziju procesa vakcinacije.

Današnjim zaključkom, Republički štab za vanredne situacije zadužuje jedinice lokalne samouprave da u saradnji sa Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske obezbijede potrebne ili nedostajuće administrativno-tehničke logističke preduslove za obavljanje procesa vakcinacije.

Takođe, Republički štab za vanredne situacije zadužuje javne zdravstvene ustanove koje obavljaju vakcinaciju da na dnevnom nivou izvještavaju Institut za javno zdravstvo Republike Srpske o evidencijama vakcinacije.

Republički štab za vanredne situacije zadužuje jedinice lokalne samouprave i domove zdravlja da u slučaju potrebe organizuju vakcinalne punktove mimo postojećih, kao i mobilne timove za vakcinisanje stanovništva koje ima teži pristup zdravstvenoj ustanovi, radi povećanja dostupnosti vakcinacije.

Republički štab za vanredne situacije zadužuje domove zdravlja da uz podršku Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske vrše kontinuiranu promociju vakcinacije i građane prema svom utvrđenom rasporedu obavještavaju i pozivaju na vakcinaciju.

Donesen je i Zaključak o raspodjeli vakcina proizvođača Pfizer/BioNTech kroz projekat “EU za zdravlje”. Republički štab je prihvatio Informaciju o raspodjeli vakcina proizvođača Pfizer/BioNTech kroz projekat “EU za zdravlje” i i zadužio je ЈZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informaciji.

Donesen je Zaključak o raspodjeli 50.000 doza vakcine proizvođača Sinopharm. Republički štab se upoznao sa Informacijom o raspodjeli 50.000 doza vakcine proizvođača Sinopharm i zadužio ЈZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informaciji.

Republički štab je donio Zaključak o raspodjeli 25 000 doza, komponente I Sputnik vakcine. Republički štab za vanredne situacije se upoznao sa Informacijom o raspodjeli 25 000 doza, komponente I Sputnik vakcine i zadužio ЈZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informaciji.

Republički štab je donio Zaključak o raspodjeli vakcine proizvođača Sinovac iz donacije Malezije.

Republički štab za vanredne situacije se upoznao sa Informacijom o raspodjeli vakcine proizvođača Sinovac iz donacije Malezije i zadužio ЈZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informaciji.

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o raspodjeli 9.990 doza vakcine proizvođača AstraZeneca, donacije Republike Srbije.

Republički štab za vanredne situacije se upoznao sa Informacijom o raspodjeli 9990 doza vakcine proizvođača AstraZeneca, donacije Republike Srbije i zadužuje se ЈZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informaciji.

(Agencije)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare