13. Marta 2020.

Srpska nabavlja respiratore, milion maski i zaštitna odijela

Big Portal

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske vrše pojačan epidemiloški nadzor i nastaviće da redovno obavještavaju javnost o epidemiološkoj situaciji kada je u pitanju novi virus korona u Republici Srpskoj.

“Podsjećamo građane da slušaju sve nadležne službe, da situaciju shvate na odgovoran način kako bi zaštitili svoje i zdravlje drugih ljudi. Podsjećamo građane, koji se nalaze u kućnoj izolaciji, da poštuju mjere koje im preporuči nadležni ljekar”, navodi se u saopštenju Vlade Republike Srpske.

U saopštenju se napominje da svi putnici koji dolaze iz područja gdje su registrovani slučajevi pojave novog virusa korona moraju da se unutar 14 dana od dolaska u Republiku Srpsku telefonski jave nadležnom domu zdravlja.

“Putnici koji nemaju svog porodičnog doktora u Republici Srpskoj potrebno je da se telefonom jave Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske. Za sve informacije u vezi sa ovim pitanjima otvorena je besplatna telefonska linija 0800 50 555”, ističu u Vladi Srpske.

NN

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare