Srpska nabavlja 25.000 testova za virus korona - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Srpska nabavlja 25.000 testova za virus korona

Vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je da je u toku nabavka kontingenta od oko 25.000 testova koji se nabavljaju iz sredstava Vlade Srpske posredstvom UNDP.

– Vrijednost ovog kontigenta je 1,25 miliona KM – istakao je Zeljković i dodao da izvjesnu količinu testova sukcesivno nabavlja i ova institucija, tako da uvijek postoji i neophodna rezerva.

On je naveo da službe koje vrše laboratorijske analize na prisustvo virusa korona u svakom trenutku imaju na raspolaganju dovoljnu količinu testova kako bi blagovremeno obradili uzorke koji su uzeti od pacijenata.

– Povodom uvođenja dodatnih zaštitnih mjera zbog naglog rasta broja inficiranih kovidom-19, od posebne važnosti je da se građani pridržavaju propisanih pravila – rekao je Zeljković za Radio Republike Srpske.

On je istakao da je akcenat na higijeni i fizičkoj distanci, koja podrazumijeva nošenje maski i na otvorenom prostoru, naročito kada se okuplja veća grupa ljudi, prilikom raznih proslava, izvođenja nekih radova i čekanja u redovima.

Danas objavljeno

Patrijarh Porfirije u petak u Banjaluci

M.

Šest godina zatvora za obljubu kćerke

M.

Pronađen Milan Tepavčević čiji je nestanak prijavljen u ponedjeljak

M.

Ostavite komentar