9. Januara 2022.

Srpska je bila ideja slobode i ta ideja i danas živi

Big Portal

Dodik je istakao da je Republika Srpska bila ideja slobode i da ta ideja i danas živi, a svim koju tu žive, bez obzira na vjeru i naciju, poželio je da se ugodno osjećaju u slobodi koju ima Srpska.

“Ovo je dan ljubavi naroda koji je stvorio Republiku Srpsku i ovo je dan u kome obilježavamo sjećanje na sve one koji su dali živote za Republiku”, rekao je Dodik novinarima, nakon što je prisustvovao Svetoj arhijerejskoj liturgiji u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci.

On je istakao da je Republika Srpska danas slobodna zajednica bez ikakve hipioteke, da se uspješno razvija i da će nastaviti da živi. To će biti, kaže, bez obzira na one koji uporno pokušavaju, ne samo osporavajući ovaj dan, već otimaju ovlašćenja, tretiraju imovinu na jedan drugi način.

“Ponovo vraćaju u nesigurnost. Republika Srpska ima snagu, institucije, narod iza sebe i to je najvažnije”, poručio je Dodik.

Dodik je svim građanima Republike Srpske čestitao Dan Republike Srpske i njen 30. rođendan, dan kada je donijeta odluka o formiranju Republike Srpske.

“Meni je lično čast što sam bio učesnik te Skupštine, najmlađi poslanik ispred svih, pomalo i zbunjen ipak sam znao da radim jedan veliki i važan posao svojim prisustvom”, zaključio je Dodik.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare