Srpkinja igra glavnu ulogu u Netfliksovoj seriji - BIGportal.ba
Ex Yu

Srpkinja igra glavnu ulogu u Netfliksovoj seriji

U novoj danskoj seriji “Equinox”, u produkciji Netfliksa, o misterioznom nestanku maturanata nakon proslave posljednjeg dana škole, glavnu ulogu tumači srpska glumica Danica Ćurčić.

Ovo je samo jedna u nizu uloga za Beograđanku koja 10 godina aktivna u filmovima i serijama evropske i američke produkcije.

Danica pored brojnih uloga u danskoj kinematografiji obezbjedila je sebi ulogu u Piksarovom animiranom filmu “Big Hero 6” iz 2014. godine koji je zaradio 650 miliona dolara i popularnoj seriji “The Mist” zasnovanoj na noveli Stivena Kinga.

Danica je pozorišna, filmska i televizijska glumica poreklom iz Srbije. Rođena je 27. avgusta 1985. godine u Beogradu. Godinu dana kasnije sa porodicom se preselila u Kopenhagen u kojem radi i živi.

Glumačku karijeru je započela za vreme studija. Prve uloge ostvarila je u Kraljevskom pozorištu, a nakon diplomiranja postala je i član ovog uglednog teatra.

Prva uloga za naše podneblje treba da se desi u filmu “Mrak” Dušana Milića. Film je sa snimanjem počeo 2019. godine, ali još uvijek nije poznato kada će izaći.

Danica Ćurčić je rođena u Beogradu, ali je veći deo života provela u Kopenhagenu. Njen otac je bio ambasador Jugoslavije u Danskoj, a po završetku diplomatske službe porodica je ostala u Kopenhagenu, te osnovala vlastitu turističku agenciju.

Danica je od malih nogu pokazivala sklonost ka muzici i glumi. Zato i ne čudi što je upravo to izabrala za svoj životni poziv. 

Danas objavljeno

Glumci se opraštaju od Borisa Komnenića: “Nismo se ispričali, nismo popili sve”

V.R.

Ljubav Nikole i Bojane i dalje traje: Dobra komunikacija je ključ!

V.R.

Branka Katić: Ovo što mi se desilo je dokaz koliko je život divan

V.R.

Ostavite komentar