Srodnici zaražene žene iz Goražda preboljeli virus iako nisu ni znali - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Srodnici zaražene žene iz Goražda preboljeli virus iako nisu ni znali

Serološko testiranje kćerke i unuke 76-godišnje pacijentkinje iz Goražda zaražene virusom korona koja je smještena na Klinici za plućne bolesti u Sarajevu, pokazalo je da su oni preboljeli zarazu virusom korona.

To je za Klix.ba potvrdila potvrdila dr Nermina Kamenica, direktorica Kantonalne bolnice Goražde koja je istakla i da su se pojavile razne spekulacije i dezinformacije o tome kako je žena zaražena.

“Iako su prethodna testiranja pokazala da su negativni, serološka testiranja obavljena su zbog opravdane sumnje da su preležali zarazu i u dogovoru sa epidemiologom”, kazala je Kamenica.

Kako saznaje Klix.ba, u pitanju su prva dva pacijenta kojima su rađeni serološki nalazi ove vrste u BiH, što se na KCUS-u radi od prije nekoliko dana.

Direktorica bolnice poručila je da je ovim stavljena tačka za sve spekulacije koje su se ovih dana pojavile u pojedinim medijima da je pacijentkinja zaražena u bolnici.

“Nana koja je hospitalizovana na Podhrastovima i dalje je tamo i pod terapijom. Za nekoliko dana će biti testirana i tada će biti poznato da li je izliječena”, kazala je Kamenica.

Inače, danas su rezultati testiranja za 27 ljekara i medicinskih radnika Kantonalne bolnice Goražde pokazali negativne rezultate, kao i kod jednog pacijenta bolnice.

U BPK Goražde od virusa korona oboljelo je 10 osoba, od čega četiri radnika Kantonalne bolnice Goražde, dva RTG tehničara, spremačica i domar. Do sada su dvije osobe izliječene od virusa korona.

Klix.ba

Danas objavljeno

Počinje nastava u osnovnim i srednjim školama

M.

Meteoalarm zbog jakog vjetra

M.

Eksplozija u Beogradu

M.

Ostavite komentar