11. Aprila 2022.

“Srebrenički masakr je naredio Klinton još 1993.”

Big Portal

Kada je reč o Jugoslaviji, kako kaže, akcije je vodila marketinška firma “Ruder-Fin”, a sada to nije samo jedna firma, već više od 100 propagandističkih firmi. O svemu ovome u autorskom telstu za “Večenje novosti” piše profesorka Pirko Turpeinen-Sari.

“Ruder-Fin” je imao tada stalnu saradnju sa 400 novinara, kojima su davali informacije koje su CIA i američka spoljna politika i BND, EU i Nemačka želeli da prenesu. Novinari su morali samo nakratko da posete mesta događanja da bi se osetio taj ukus originalnosti i krvi u njihovim pričama.

Srbi, koji su podržavali međunarodno pravo, morali su biti demonizovani. General Ratko Mladić morao je po ovom narativu biti okarakterisan kao “ratni zločinac”, baš kao što je predsednik Putin u sadašnjem sukobu u Ukrajini.

Eksplozije na trgu Markale i u redu za hleb bile su akcije “lažne zastave” kojima se optužuje druga strana i dale su povod da NATO bombarduje Srbe.

“Srebrenički masakr” je naredio predsednik Klinton još 1993. godine. Realizacija “masakra” počela je u avgustu 1995, prilikom posete zvaničnika Haškog tribunala Tuzli. Istovremeno, rame uz rame sa njim bio je i zvaničnik UN koji je intervjuisao Srebreničane, od kojih niko nije video masakr.

Na stolu imam veliku knjigu: “Srebrenica, stvarnost i manipulacije”. Članke su pisali naučnici, generali, komandanti UN od kojih je general Karemans objasnio koliko je veliki politički pritisak bio neposredno posle sukoba, da se opiše šta se dogodilo, prema zapadnom narativu.

Uprkos svim dostupnim informacijama, prvi propagandni narativ je veoma živ i ponovo se koristi u informacionom ratu u vezi sa ruskom vojnom operacijom u Ukrajini.

Za mene je najbolnije da svojim unucima kažem u kojoj meri je finska vlada na čelu sa Pavom Liponenom bila spremna da služi SAD i Nemačkoj.

Policija Vlade Srbije obavestila je medije i društvo da će 15. 1. 1999. godine selo Račak na Kosovu isprazniti od terorista i oružja pošto su Albanci prethodno ubili lokalne policajce. Kamere AP-TV snimale su borbe od ranog jutra do popodnevnih sati negde do 15 časova. Nekoliko novinara, inspektora OEBS-a bilo je stacionirano na vrhovima brda.

Tela poginulih nisu mogla da se izvuku sa brda jer se sporadično pucalo na pravosudne službenike koji su pokušavali da urade sudski uviđaj. Pošto su sutradan došli sudija i policajci da provere bezbedonosnu situaciju, Vilijam Voker je već bio na mestu događaja sa velikom grupom novinara. Grupa se okupila oko jednog jarka, koji je bio pun leševa – 45, sve njih zajedno. Voker je tvrdio da su ljudi pogubljeni na brutalan način. Odsečene glave, upucane u vrat dok su žrtve pokušavale da se popnu iz jarka.

Ova lažna izjava je telefonom poslata svim NATO vladama tokom vikenda, pre nego što su novinari objavili svoje članke i filmove za javnost.

Jugoslovenska vlada je pozvala finski forenzički tim da prouči tela u Račku i otkrije da li su žrtve umrle od pogubljenja ili borbe. Finski forenzičari su utvrdili da niko nije upucan sa kratke udaljenosti, kao što je Klinton tvrdio. Nije bilo ni maloletnika.

Vlada Finske je odabrala stomatologa Helenu Rantu za predsedavajućeg forenzičkog tima.

Šta su njene kolege zaista utvrdile, uopšte nije objasnila medijima. Umesto da jasno kaže rezultate, ona je filozofski razmišljala o stvarima koje nisu imale nikakve veze sa zadatkom tima. Izraz zločina protiv čovečnosti bio je u njenom rečniku, a ne u činjenicama.

Posle svega Vlada Finske je u saradnji sa nemačkim ministarstvom spoljnih poslova odlučila da trajno sakrije rezultate forenzičkog tima. Glavni specijalista forenzičkog tima, svetski poznati profesor Anti Pentila nije mogao da prihvati ovakav krajnji rezultat. Rezultate je objavio u međunarodnom forenzičkom časopisu – dve godine nakon što su se bombaški napadi dogodili.

Zbog odluka finske vlade, bombardovanje Jugoslavije počelo je nekoliko dana nakon medijskih izjava Helene Rante. Finski mediji ne znaju za američke i britanske vojne savetnike u Ukrajini. Oni ne znaju da je nacistička vojska, u vojnom državnom udaru, neprimetno integrisana u ukrajinsku vojsku. Ne znaju da je ruski jezik zabranjen u javnosti, kao i obrazovanje.

Zapadni mediji su tvrdili da su ruske snage bombardovale porodilište u Marijupolju. Bez ikakvih daljih informacija, predsednik Finske i premijer Marin oštro su osudili stravičan napad Rusa na bolnicu.

Samo nekoliko dana kasnije do publike je stigla informacija da je bolnicu zauzeo ukrajinski bataljon Azov, koji je pre bombardovanja ispraznio bolnicu zbog svojih pacijenata. Takođe je postalo poznato da su azovske snage zloupotrebile pacijente i sprečile ih da pobegnu iz grada pucajući na njih tokom evakuacije.

U blizini glavnog grada Kijeva, u gradu Buča, ruska vojska je optužena za ubijanje civila i ostavljanje tela po ulicama. Nakon prvobitnog izveštaja, finski predsednik i premijer ponovo su na “Tviteru” osudili brutalnost ruskih vojnika.

Iz nekoliko izvora se činilo da je priča drugačija.

Nakon što su ruske trupe napustile grad 30. marta, gradonačelnik Buče se radovao povratku grada u ruke ukrajinske vojske, a nacističke grupe Azov su stigle sledećeg dana.

Članica gradskog veća u vojnoj opremi hvalila se na televiziji da je stigao Azov i počeo da čisti grad od saradnika. Ubijali su civile koji su na rukama imali bele trake koje su ruskim vojnicima simbolizovale da su ti civili njihovi prijatelji.

Ilja Kiva, poslanik u ukrajinskom parlamentu i predsednik Socijalističke partije, prijavio je da su ubistva ruskih snaga u Buči lažna akcija koju je planirala i organizovala SBU, ukrajinska obaveštajna služba, zajedno sa MI6, britanskom obaveštajnom službom.Marijupoljska fabrika čelika u Donbasu je sada poslednji bastion nacističko-azovske armije. Jedan deo komande te vojske pobegao je u dva helikoptera.

Među putnicima su bili vojni savetnici SAD, kao i u Siriji. Nakon oslobođenja Alepa, američki i drugi savetnici NATO-a pronađeni su u cementnim tunelima koje su zapadne snage izgradile za pobunjeničke borce.

Zašto vrh Finske podržava lažne informacije u slučaju za slučajem, iako nema dokaza šta se zaista dogodilo? Zašto Vlada Finske krije forenzičke rezultate onoga što se dogodilo u selu Račak u zimu 1999. godine?

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare