Srđanu Goluboviću Gran pri za film "Otac" - BIGportal.ba
Ex Yu

Srđanu Goluboviću Gran pri za film “Otac”

Na 13. Leskovačkom internacionalnom Festivalu filmske režije prva nagrada za režiju “Živojin Žika Pavlović” pripala je Srdanu Goluboviću za film “Otac”.

Goluboviću je ovo drugi Gran pri na leskovačkom Festivalu, a prvi je svojevremeno osvojio režijom filma “Krugovi”.

Žiri Festivala je ove godine drugu nagradu dodijelio reditelju Mladenu Đorđeviću za film “Sumrak u bečkom haustoru”, dok je trećenagrađena režija filma Marka Đorđevića “Moj jutarnji osmeh”.

Ovaj film osvojio je i obje glumačke nagrade, tako da je za najbolju žensku ulogu nagrađena Ivana Vuković, a nagradu za najbolju mušku rolu žiri je dodijelio Filipu Đuriću.

U obrazloženju nagrede žiri je naveo da je Srdan Golubović u filmu “Otac” precizno oslikao surovost našeg svijeta, te da je ovaj film intiman i društveno osvećen, bolno realističan, a poetičan, kao i da problematizuje pitanje snage pojedinca u današnjem trenutku, prenose beogradski mediji.

Osim Ane Franić, kao predsjednika žirija, o nagradama u glavnom programu Festivala odlučivale su prošlogodišnji pobjednik, makedonski režiser Miona Strugar Mitevska, kao i njena kolegenica Maja Miloš.

Nezavisne

Danas objavljeno

Seka Aleksić: “Metak mi je prošao pored glave”

Zeljka

Slika Nikole Jokića sa ženom i ćerkom oduševila fanove

Zeljka

KAO BOGINJA: Kosjerina stajlingom obara s nogu

Zeljka

Ostavite komentar