Srđan Đoković: Pa šta ako je Novak navijao za Hrvatsku? - BIGportal.ba
Sport Tenis

Srđan Đoković: Pa šta ako je Novak navijao za Hrvatsku?

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta Novaka, govorio je o uspesima i ponašanju svog sina.

Đoković je bio gost emisije “Upitnik” na Radio televiziji Srbije.

Srđan je ocenio da je Novakov uticaj na sliku o Srbiji nemerljiv.

“To što Novak čini za Srbiju i srpski narod je nezamislivo. Neuporedivo je to šta se događa sada i pre nekih 20-ak godina kada smo prvi put počeli da odlazimo u inostranstvo. Novak je svojim odnosom prema svima pokazao da nemamo čega da se stidimo – da smo mi Srbi stari evropski narod, a ne genocidan narod”, izjavio je Đokoviću emisiji “Upitnik”.

Govorio je i o tome kako Novaka kao osobu vide u svetu i kakav to uticaj ima na našu zemlju.

“Stranci ga ne vole, ali ga poštuju. Poštuju ga, jer s oduševljenjem govorio odakle je. On ne mrzi druge narode. Sve oko nas smatra svojima i to je pogled na svet na koji bi svi trebalo da se ugledamo. Zato ga cene svuda, a najviše ga vole na Istoku i Kini. Novak je preteča neke druge Srbije. Borba koju on vodi sa svojim reketom i znanjem… on samo pokazuje da postoji i drugi način da ljudi shvate da smo deo evropske civilizacije”.

Novakov je često bio “na tapetu” zbog izjava da navija za Hrvatsku.

“To je domaće vaspitanje. Nema uspešnog društva bez uspešne porodice. Nama su urušili familiju i zato nam se mnogo toga lošeg dešava. Pa, kakav je to problem što je on navijao za Hrvatsku? Pa, oni su naše komšije. To su njegovi prijatelji, ti fudbaleri ‘kockastih’. On je navijao za drugare. Moramo da prestanemo sa tim konfrontacijama više. Sećate se kada su pre nekoliko godina bile poplave u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj, on nije pomogao samo rodnoj zemlji nego i ostalim dvema. To je za njega bila i ostala jedna zemlja i jedan narod. Ne možemo drugačije da se ponašamo”, otkrio je otac potencijalno najvećeg tenisera svih vremena.

Što se tiče tenisa i Novakovog nastupa na Rolan Garosu, Srđan je ubeđen da će njegov sin osvojiti drugi Grend slem sezone i objediniti tzv. “Đoko slem”.

“On je uporan, uspešan, mlad i tvrdoglav. Nema razloga da ne osvoji Rolan Garos”, zaključio je Srđan Đoković.

Danas objavljeno

Đere “ispustio” Tima

Vanja A

Skariolo o Teodosiću

Vanja A

Jokić upitan o penziji: To je cilj

Vanja A

Ostavite komentar