"Srbiju u odnosu na druge ekipe krase hemija i atmosfera" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Srbiju u odnosu na druge ekipe krase hemija i atmosfera”

Reprezentativac Srbije Marko Simonović pričao je o početku priprema za Svetsko prvenstvo u košarci. Srbija je počela prvi deo priprema za Mundobasket na Kopaoniku. Simonović je opisao početak dana na pripremama reprezentacije. “Ustajemo malo ranije u odnosu na jutros, pošto imamo slobodno jutro. Obično oko devet – doručak, brzinska kafica…

Reprezentativac Srbije Marko Simonović pričao je o početku priprema za Svetsko prvenstvo u košarci.

Srbija je počela prvi deo priprema za Mundobasket na Kopaoniku.

Simonović je opisao početak dana na pripremama reprezentacije.

“Ustajemo malo ranije u odnosu na jutros, pošto imamo slobodno jutro. Obično oko devet – doručak, brzinska kafica i idemo na trening. Treniramo dvaput dnevno i za to služe ove visinske pripreme”, izjavio je Simonović u Jutarnjem programu TV Prva.

Novi košarkaš Olimpija Cedevite opisao je atmosferu u “orlovima”.

“Atmosfera je uvek vrhunska. Mi stvarno funkcionišemo već pet, šest godina unazad kao porodica. Drugari smo, kumovi… Zadovoljstvo je i čast biti ovde i raditi sa tim momcima i ljudima iz stručnog štaba. Trenutno nas je 13, čekamo još NBA igrače i baš je radno, sa puno entuzijazma i motivacije”.

Simonović je upitan šta misli o silnim otkazima u reprezentaciji SAD.

“Pratimo, ali mislim da su oni i dalje favoriti broj jedan. Prvo treba doći do njih, mi uvek volimo da idemo korak po korak. Kao što su Teo i Sale najavili pre priprema, 7, 8 ekipa konkuriše za medalje. Neće biti lako nimalo”,
 dodao je 33-godišnji Simonović i nastavio o glavnim konkurentima za medalju na Mundobasketu:

“Pa to smo mi, naravno… Šalim se, naravno. Ima dosta reprezentacija – Francuzi, Nemci, Španci, Italijani, Grci, Kanađani… Ima dosta ekipa, može uvek da se desi iznenađenje, kao što smo mi 2014. Držimo se naše igre i atmosfere i imamo nesporan kvalitet. To što nas krasi u odnosu na druge ekipe je naša hemija i atmosfera. Kao porodica smo”, zaključio je bivši as Crvene zvezde.

Mundobasket u Kini počinje 31. avgusta, a “orlovi” su u grupi sa Angolom, Italijom i Filipinima.

Danas objavljeno

Đoković: Za Srbiju sam uvijek tu

Zeljka

Za Vlahovića 85 miliona!

Zeljka

NBA liga oduzela pikove Bulsima i Majamiju

Zeljka

Ostavite komentar