Srbija: Voda nosila mostove, progutala puteve - BIGportal.ba
Region Vijesti

Srbija: Voda nosila mostove, progutala puteve

Zbog velikih padavina raste nivo reka u zapadnoj Srbiji. Proglašena je vanredna situacija u Osečini, Krupnju, Loznici i Ljuboviji.

Najkritičnije je upravo u Ljuboviji, jer je Ljuboviđa poplavila centar varošice i 500 domaćinstava.

Ljuboviđa je srušila i most na magistralnom putu. U prekidu je saobraćaj i na više regionalnih puteva. Stanovništvo nije evakuisano, već se samo povuklo na spratove.

Nadležne službe su na terenu, pune se džakovi sa peskom.
Kod Osečine se izlio Jadar i poplavio oko 150 kuća i nekoliko privrednih objekata.

Posle konsultacija sa načelnikom Sektora za vanredne situacije Predragom Marićem, ministar policije Nebojša Stefanović uputio je dodatne snage iz tog sektora i pripadnike Žandarmerije u Osečinu, kako bi pomogli građanima čije su kuće ugrožene.

Poplavni talas Jadra se iz Osečine kreće ka Loznici, zbog čega je gradonačelnik Loznice proglasio vanrednu situaciju.

U Banji Badanji kod Loznice izlila se reka Cernica i ugrozila rad tog lečilišta. U delu opštine Koceljeva proglašena je vanredna situacija zbog izlivanja reke Tamnave i njene pritoke Kozarice.

Najteža situacija je i donjem Crniljevu i selu Kamenica gde je Tamnava probila nasipe i poplavila domaćinstva. Tokom noći je postavljen je nasip ali ga je voda odnela. Mnogi putevi ka Kamenici praktiščno više ne postoje.

Kada je reč o drugim rekama, takođe je povećan vodostaja, ali je situacija za sada pod kontrolom.

Posle nekoliko dana neizvesnosti zbog porasta vodostaja Tamiša, očekuje se da nivo te reke opadne. Međutim, i dalje je na snazi vanredna odbrana od poplava na više od 60 kilometara nasipa.

Saobraćaj je obustavljen na deonici Gračanica -Ljubovija, zbog izlivanja reke Ljubovija i urušavanja mosta kao na deonici Koceljeva-Šabačka Kamenica zbog izlivanja reke Tamnave, dok je na magistralnom putu Zavlaka – Osečina u mestu Komirić zbog izlivanja Jadra takodje došlo do potpunog prekida u saobraćaju.

Vozačima na tim putnim pravcima iz AMS S savetuju dodatnu opreznost jer u planinskim predelima Pecke,

Osečine i Krupnja još ima par puteva na kojima se zbog izlivanja reka ili većeg odrona saobraćaj ne odvija. Na teretnim terminalima na prelazu Horgoš čeka se dva sata, a na Batrovcima sat vremena.

(B92/Tanjug)

Danas objavljeno

Slučaj “Monstrum” ponovo trese Sjevernu Makedoniju

D V

Tuča za poslaničkom govornicom; “Kao argumente koristi silu” – Video

D V

Moskva zaprijetila – policija krenula po kućama

D V

Ostavite komentar