12. Januara 2021.

Srbija: Više od 100.000 zainteresovanih za vakcinaciju

Big Portal

Prema njenim rečima, 30 odsto prijavljenih nije biralo tip vakcine kojom bi se vakcinisalo, a više od 8.000 zainteresovanih za vakcinaciju je starije od 75 godina.

Ministarka je danas obišla Kancelariju za IT i elektronsku upravu gde je proverila kako funkcioniše iskazivanje zainteresovanosti građana za vakcinisanje protiv korona virusa, što je nova usluga na portalu eUprava, a prijavljivanje je počelo juče.

Najavljeno je da od četvrtka, 14. januara, sa radom počinje i kontakt centar, preko koga će takođe biti moguće iskazati interesovanje za vakcinaciju, telefonom.

Obradović je uverila da sistem funkcioniše, kao i da je moguće odabrati tip vakcine čiju je bezbednost, efikasnost i kvalitet potvrdila Agencija za lekove i medicinska sredstva, ili odabrati željenog proizvođača, čijom vakcinom građani žele da se vakcinišu.

Ona je izjavilla da se još jednom uverila koliko je važno što je napravljena ovakva vrsta prijave na sajtu eUprave, saopštilo je resorno Ministarstvo.

“Sve to pokazuje suštinski značaj eUprave, pokazuje da, kada je država spremna i kada imate motiv kakav je vankcinacija, imate u kratkom periodu mogućnost da država elektonski komunicira sa građanima i to je ono što je suština reforme državne uprave”, rekla je Obradović.

Direktor Kancelarije za IT Mihailo Jovanović upoznao je ministarku sa funkciononalnošću nove usluge portala eUprava, koja predstavlja prvi korak u organizovanju masovne vakcinacije stanovništva, u skladu sa planom imunizacije i prioritetima koje je propisao Institut Batut.

Građani koji žele da iskažu zainteresovanost ne moraju biti registrovani korisnici portala eUprava, već je dovoljno da na adresi www.euprava.gov.rs, popune jednostavan upitnik, nakon čega dobijaju SMS i imejl potvrdu.

Građani mogu upitnik za vakcinaciju da popune i za članove svojih porodica, a iskazano interesovanje se može u svakom trenutku obrisati ili izmeniti.

Ministarka je pozvala građane da se u što većem broju prijave i iskažu svoju zainteresovanost za vakcinaciju i najavila pripremu punktova za vakcinaciju u Srbiji.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare